(Foto: Hong Ying).

Leidse Kung Fu meester breekt wereldrecord op WK

De Leidse Brit Mark Horton heeft afgelopen week zijn eigen wereldrecord op het WK Kung Fu in Hong Kong verbroken. De Kung Fu meester van Hong Ying Centre in Leiden behaalde acht gouden medailles tijdens de kampioenschappen. In 2015 haalde hij al zeven gouden medailles.

Het WK wordt gezien als de Olympische Spelen van de Kung Fu, waar ruim tachtig verschillende disciplines worden afgewerkt. Deelnemers mogen aan maximaal acht verschillende onderdelen meedoen. Nooit eerder lukte het iemand om op alle onderdelen goud te winnen. Voor Horton, die inmiddels de 50 is gepasseerd, is dit waarschijnlijk zijn laatste WK.

Horton nam ook leerlingen Harm Poelman, Susan Meads en Lucas van Scheppingen mee naar het WK. Van Scheppingen is beter bekend onder zijn DJ naam ‘Laidback Luke’. Ook voor hem was het WK succesvol. Hij haalde drie gouden, twee zilveren en een bronzen medaille. Op 21 maart landen Horton en zijn leerlingen weer in Nederland.

Suzette Nesselaar en Reanne van Kleef brachten twee weken geleden namens Sleutelstad een bezoek aan het Hong Ying Centre. Daar spraken ze met Mark Horton en zijn leerling Lucas van Scheppingen, beter bekend onder de naam DJ Laidback Luke, over het WK en Kung Fu.

Advertentie

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×