Fractievoorzitter Gijs Holla van de PvdA Leiden over de uitslag van de verkiezingen

“Landelijk hadden we gewoon geen verhaal,” zegt de Leidse fractievoorzitter Gijs Holla over de dramatische uitslag van zijn partij bij de Tweede Kamerverkiezingen van vorige week. “Maar wie ons de afgelopen jaren gevolgd heeft, zal herkennen dat er best een groot verschil is tussen de PvdA in Leiden en landelijk.”

Volgens Holla is de Leidse PvdA veel progressiever en toekomstgerichter. “We willen samen met de mensen werken aan de stad. De landelijke PvdA had geen echt verhaal. Alleen dat het zonder de PvdA in de regering allemaal nog veel erger was geweest met de VVD. Nou, dat is natuurlijk geen sterk verhaal.”

Holla moet wel erkennen dat zijn partij het in Leiden niet echt beter heeft gedaan dan elders. “Maar een klein lichtpuntje is dat we in Zuid-Holland een van de hoogste uitslagen hadden. En 20% boven het landelijk gemiddelde. Het zijn kleine dingetjes waar je je eigenlijk niet aan vast moet houden maar ja…”

 

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×