De opnames van Force 071 met verschillende spectaculaire stunts beginnen in mei. (Foto: LTH-Productions).

Opnames Leidse misdaadserie Force 071 starten in mei

Force 071. Zo heet de achtdelige misdaadserie die de komende maanden in Leiden wordt opgenomen. Producente Lorena Thirza Hoogendyk organiseert aanstaande dinsdag een informatieborrel voor belangstellenden en sponsors, maar in principe is de financiering al grotendeels rond. Kosten van de serie waarin voormalig GTST-acteur Bas Muijs de hoofdrol gaat spelen: een slordige twee miljoen euro.

https://www.youtube.com/watch?v=UM7Oh4IGYxg

Impressie van de teaser van Force 071.

De kosten voor Force 071 worden gedragen door het aan de publieke omroep gelieerde NPO-fonds dat begin dit jaar is opgericht, de omroep die de serie gaat uitzenden en met een eenmalige bijdrage van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Welke NPO-omroep de serie op de buis gaat brengen wil Hoogendyk nog niet vertellen, wel dat het programma in 2019 op de landelijke televisie te zien zal zijn.

Chris de Waard in gesprek met producente Lorena Thirza Hoogendyk over de nieuwe misdaadserie Force 071.

Echte agenten

In Force 071 spelen naast acteurs ook bekende Leidenaren en echte agenten van de Leidse politie. “Als er iemand wordt aangehouden, weten echte agenten veel beter dan acteurs hoe je dat zo natuurgetrouw mogelijk doet,” verklaart Lorena die keuze. Naast de politie hebben ook de gemeente Leiden en Leiden Marketing medewerking toegezegd aan de serie die Leiden eens op een heel andere manier op de kaart moet zetten bij tv-kijkend Nederland.

Verhaallijn

Force 071 is een Nederlandse misdaadserie waarin de levens van Nathan Derkx (Bas Muijs), Alana Derkx (Annelotte Zwart), Marjan de Vries en Wes Karens centraal staan. We volgen hier in Alana die op dit moment in het laatste jaar van haar studie geneeskunde zit. Daarnaast werkt zij af en toe in de bloemenzaak van haar moeder.

Rechercheur Nathan is getrouwd met Alana. Nathan is een gedreven rechercheur die zich vast bijt in de zaak. Hij wordt met zijn partner Marjan de Vries op een moordzaak gezet, de zaak is veel complexer als beide rechercheurs in eerste instantie hadden gedacht. Wes Karens, zoon van een beruchte crimineel helpt zijn vader met het opruimen van de criminelen die hun afspraken niet na komen. Wes gaat hierbij rigoureus te werk.

Leiden is in de ban van een seriemoordenaar. De rechercheurs Marjan de Vries en Nathan Derkx worden op de zaak gezet. Uiteindelijk komen zij tot een afschuwelijke ontdekking…

Informatieborrel

Op dinsdag 28 maart organiseert producent LTH-Productions een kennismakingsborrel waar Leidse ondernemers kunnen praten met zowel de makers als de acteurs van Force 071. Aanvang 17.00 uur, aanmelden is noodzakelijk en kan via www.force071.nl. Na aanmelding volgens aanvullende gegevens over de bijeenkomst.

Advertentie

Cultuur Leiden force071


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×