Opnames Leidse misdaadserie Force 071 starten in mei

4

Force 071. Zo heet de achtdelige misdaadserie die de komende maanden in Leiden wordt opgenomen. Producente Lorena Thirza Hoogendyk organiseert aanstaande dinsdag een informatieborrel voor belangstellenden en sponsors, maar in principe is de financiering al grotendeels rond. Kosten van de serie waarin voormalig GTST-acteur Bas Muijs de hoofdrol gaat spelen: een slordige twee miljoen euro.

Impressie van de teaser van Force 071.

De kosten voor Force 071 worden gedragen door het aan de publieke omroep gelieerde NPO-fonds dat begin dit jaar is opgericht, de omroep die de serie gaat uitzenden en met een eenmalige bijdrage van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Welke NPO-omroep de serie op de buis gaat brengen wil Hoogendyk nog niet vertellen, wel dat het programma in 2019 op de landelijke televisie te zien zal zijn.

Chris de Waard in gesprek met producente Lorena Thirza Hoogendyk over de nieuwe misdaadserie Force 071.

Echte agenten

In Force 071 spelen naast acteurs ook bekende Leidenaren en echte agenten van de Leidse politie. “Als er iemand wordt aangehouden, weten echte agenten veel beter dan acteurs hoe je dat zo natuurgetrouw mogelijk doet,” verklaart Lorena die keuze. Naast de politie hebben ook de gemeente Leiden en Leiden Marketing medewerking toegezegd aan de serie die Leiden eens op een heel andere manier op de kaart moet zetten bij tv-kijkend Nederland.

Verhaallijn

Force 071 is een Nederlandse misdaadserie waarin de levens van Nathan Derkx (Bas Muijs), Alana Derkx (Annelotte Zwart), Marjan de Vries en Wes Karens centraal staan. We volgen hier in Alana die op dit moment in het laatste jaar van haar studie geneeskunde zit. Daarnaast werkt zij af en toe in de bloemenzaak van haar moeder.

Rechercheur Nathan is getrouwd met Alana. Nathan is een gedreven rechercheur die zich vast bijt in de zaak. Hij wordt met zijn partner Marjan de Vries op een moordzaak gezet, de zaak is veel complexer als beide rechercheurs in eerste instantie hadden gedacht. Wes Karens, zoon van een beruchte crimineel helpt zijn vader met het opruimen van de criminelen die hun afspraken niet na komen. Wes gaat hierbij rigoureus te werk.

Leiden is in de ban van een seriemoordenaar. De rechercheurs Marjan de Vries en Nathan Derkx worden op de zaak gezet. Uiteindelijk komen zij tot een afschuwelijke ontdekking…

Informatieborrel

Op dinsdag 28 maart organiseert producent LTH-Productions een kennismakingsborrel waar Leidse ondernemers kunnen praten met zowel de makers als de acteurs van Force 071. Aanvang 17.00 uur, aanmelden is noodzakelijk en kan via www.force071.nl. Na aanmelding volgens aanvullende gegevens over de bijeenkomst.

Delen
LeidenWalk

4 reacties

  • Henk de Poort op

   Wat een poppenkast er is niets, maar dan ook niets van waar. Wat een gelul. NPO fonds weet van niets en er is geen omroep in Nederland die een onbekende producent een drama serie laat maken van twee miljoen. Benieuwd wanneer ze dit terug trekken met een slechte smoes.

   • Mij ontgaat de relatie tussen misdaad en Leidse ondernemers (die kennismakingsborrel) een beetje…Iemand?

    • Henk de Poort op

     @marcel. Waarschijnlijk kunnen ondernemers financieel instappen en hoor je nooit meer wat. Erg onwaarschijnlijk dat deze cast en deze producent een miljoenen productie gaat maken. Producent heeft geen portfolio en de hoofdrolspelers zijn niet groot genoeg. Eén grote leugen als je het mij vraagt.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.