(Foto's: Chris de Waard).

Eerste vijftig Leidse straatnaamborden uitgedeeld

De straatnaambordenactie van de Plaatselijke Kamer van Verenigingen (PKvV) is afgelopen. Sinds half februari gaven de gezamenlijke studentenverenigingen elke week een serie straatnaamborden weg via een actie op Facebook. Mensen konden een bord krijgen in ruil voor een ludieke actie in hun straat.

Chris de Waard nam een kijkje bij het uitdelen van de borden en sprak met Nienke van de PKvV over de actie en met verschillende winnaars over hun tegenprestatie om het bord te bemachtigen.

De hal van het stadhuis in Leiden lag gisteren vol met borden. Het Rapenburg, de Herengracht, de Paradijssteeg en de Zaksteeg. Voor alle borden kwamen de winnaars van de actie gisteren opdagen om het felbegeerde straatnaambord op te halen en een mooi plekje te geven in de eigen woning.

De ongeveer 380 straatnaamborden kreeg de PKvV van de gemeente Leiden. Die had ze over nadat eind vorig jaar alle borden in de binnenstad waren vervangen. Via de actie zijn de eerste vijftig borden nu weggegeven. Ze kwamen voor een groot deel terecht bij studentenhuizen die op deze manier legaal een straatnaambord in de fusie konden hangen.

Wat er met de ruim driehonderd resterende borden gaat gebeuren weet de PKvV nog niet precies. Er wordt gekeken of ze allemaal in een keer van de hand gedaan kunnen worden ten bate van een goed doel. Probleem is echter dat de borden niet meer in het straatbeeld mogen verschijnen en daar heeft de PKvV dan geen grip meer op.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×