Spectaculaire Athletic Champs Arena bij KidsClinic

Leiden Marathon en Leiden Atletiek organiseren zondag een KidsClinic om kinderen te laten zien hoe leuk hardlopen en atletiek zijn. Vanaf 12.30 uur kunnen kinderen terecht op de atletiekbaan in de Leidse Hout, waar ze op een leuk manier in aanraking komen met de sport. De blikvanger daarbij is de grote opblaasbare Athletic Champs Arena. De toegang is voor kinderen tot 12 jaar gratis.


Reanne van Kleef sprak met Mok Scheffer en Moniek Heemskerk van Leiden Marathon over de KidsClinic en de Athletic Champs Arena.

Bij de clinic wordt er een spectaculaire Athletic Champs Arena neer gezet. Deze is van de Atletiek Unie. Op de baan vinden ook allerlei activiteiten plaats zoals sprint, hordelopen, verspringen en hoogspringen. De kinderen worden daarbij begeleidt door trainers van Leiden Atletiek. Bij binnenkomst krijgen de deelnemers een stempelkaart en kunnen ze alle onderdelen afkruisen. Na afloop ontvangen ze allemaal een diploma.

De kinderen doen ook allemaal mee met een loterij, waar prijzen zoals een bezoek aan verschillende zwembaden, pretparken of musea te winnen zijn. Ook kunnen de deelnemers startnummers winnen voor de Corpus KidsRun van Leiden Marathon. De toegang is 1,00 euro voor ouders en kinderen ouder dan 12 jaar. De opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding. De dag duurt tot 16.00 uur.

 

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×