Een toerfietser maakt zich op voor de Joop Zoetemelk Classic. (Archieffoto: J.P. Kranenburg).

Racefietsen voor dummies bij Swift

Met het programma Start2Bike biedt de Leidse Ren- en Toervereniging Swift beginnende racefietsers de mogelijkheid om in vier weken de basisvaardigheden van het wielrennen op te doen. De cursus start zaterdag op Park De Bult.


Teun de Reede sprak met Henk Kern van LRTV Swift over Start2Bike.

“Mensen denken vaak dat iedereen kan racefietsen”, zegt Henk Kern van Swift. “Maar het helpt toch wel als je wat uitleg krijgt over hoe je op een veilige en efficiënte manier op zo’n fiets rijdt. Je hebt dunne banden, andere remmen en klikpedalen. Als je niet oplet, lig je zo op je zij. En het rijden in groepen is altijd een uitdaging.” Het is een greep van de aspecten van het racefietsen die aan bod komen tijdens de vierweekse cursus. “Als je wilt kun je elke week wel ergens in Nederland of bij Swift een toertocht rijden. De cursus die wij aanbieden bereidt je voor om dat goed te kunnen doen.”

De cursus wordt afgewerkt op 25 maart en 1, 8 en 15 april om 09.30 uur. In de vijfde week wordt het programma afgesloten met een gezamenlijke toertocht. De kosten zijn 37,50 euro. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van Start2Bike. In het najaar vindt er een beginnerscursus voor mountainbikers plaats.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×