19-jarige man aangehouden op verdenking van brandstichting en fietsendiefstal

Op station Leiden Centraal heeft de politie in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 maart een 19-jarige man uit Delft aangehouden in verband met fietsendiefstal en enkele fietsbranden bij het centraal station. De politie heeft dat vandaag bekend gemaakt.

Agenten kregen die nacht rond 2.40 uur de melding dat een man kort daarvoor een fiets had gestolen uit een fietsenstalling bij Leiden Centraal. Op camerabeelden was te zien dat de verdachte korte tijd later de fiets, voorzien van een ander slot, weer terug in de fietsenstalling zette. Vervolgens liep de man het station in.

Toegesnelde agenten troffen de verdachte op het perron aan. Eerder al werd een aantal fietsen bij het station in brand gestoken. Ook hier waren camerabeelden van. De verdachte van de fietsendiefstal voldeed ook aan dat signalement. Hij werd aangehouden voor fietsendiefstal en verdenking van brandstichting. De man bleek ook in het bezit van goederen waarmee brand kan worden gesticht.

112 Sleutelstad Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×