Het Nationale Wiskunde Symposium, populisme en wetenschapscommunicatie

Wetenschap gaat niet alleen over experimenten in laboratoriums, de resultaten moeten ook gepresenteerd worden. Dit kan in artikelen maar ook op congressen en symposia. Deze week spraken we met de organisatie van het nationale wiskunde symposium, Sanne van Gammeren ging langs bij het nationale wetenschapscommunicatie studentencongres, Leidschrift organiseert het symposium ‘Populisme door de jaren heen’. Natuurlijk is er ook wetenschapsnieuws, deze week met Josephine Sisouw de Zilwa.

De tweede editie van het nationale wiskunde symposium wordt in Leiden gehouden en heeft als thema dynamische wiskunde. Deze wiskunde houdt zich bezig met dingen die constant in beweging zijn, bijvoorbeeld het weer. Paul Croezer en Jannetje Driesen zijn de studenten achter de organisatie dit jaar en bij ons te gast om over het symposium te vertellen en de wiskunde een wat betere naam te geven.

Gast-redacteur Sanne van Gammeren was op het wetenschapscommunicatiecongres. Het thema dit jaar was mythevorming. Ze sprak dan ook met mythdebunker Pedro de Bruykere. Daarnaast richtte Sanne zich ook op de bezoekers van de conferentie. Ook Bryan van der Berg was aanwezig, niet als bezoeker maar als organisator van het congres en de vele workshops.

Redactrice Josephine hield deze week het wetenschapsnieuws in de gaten met o.a.: de lancering van een hergebruikte raket door Space X, elektrisch geladen zand op de maan Titan en een nieuw opgezet onderzoeksteam dat de strijd aangaat met chronische ziektes. 

Populisme is van alle tijden. Met het oog op hun nieuwe themanummer organiseert Leidschrift het symposium populisme door de jaren heen. Irene Garofalo en Merel Snoep zijn redacteurs bij Leidschrift en waren bij ons in de uitzending om over het symposium te vertellen. Want waarom is populisme nu zo populair en wat kan het ons in de toekomst brengen?  

 

Advertentie

Science


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×