(Foto's: Chris de Waard en J.P. Kranenburg).

Startsein voor hoogwaardige busverbinding Leiden-Leiderdorp

Gedeputeerde Floor Vermeulen van de provincie Zuid-Holland en de wethouders Robert Strijk en Kees Wassenaar van Leiden en Leiderdorp gaven vanmorgen in het gemeentehuis van Leiderdorp het startsein voor de nieuwe hoogwaardige busverbinding tussen station Leiden Centraal en het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp.

Chris de Waard nam vanmorgen al vroeg de bus naar Leiderdorp en sprak daar met de drie betrokken ov-bestuurders.

Met ingang van de nieuwe dienstregeling, die in december ingaat, rijden er op het traject geen blauwe Q-liners meer, maar rode R-net bussen. De komende tijd worden de benodigde vier bussen daarvoor omgebouwd.

R-net is het kwaliteitskeurmerk voor hoogwaardig openbaar vervoer in de Randstad. Het staat voor betrouwbaar, snel, frequent en comfortabel openbaar vervoer. De bus gaat elke tien minuten rijden. Als er meer vraag is kan die frequentie nog worden verhoogd.

Advertentie

Leiden Leiderdorp Regio rnet


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×