Leiderdorp binnenkort met de bus naar IKEA

46

De Leiderdorpse wethouder Kees Wassenaar weet het zeker. IKEA komt alsnog naar de Bospoort en opent daar een nieuwe nog te bouwen vestiging. Wanneer? “Daar gaat IKEA over, maar ik denk niet dat het nog jaren gaat duren,” zei Wassenaar vandaag bij de ondertekening van een overeenkomst met de provincie Zuid-Holland en de gemeente Leiden over de nieuwe r-net busverbinding die vanaf december dit jaar een feit is. assenaar: “De halte IKEA staat zelfs in deze overeenkomst”.

Chris de Waard vroeg de Leiderdorpse wethouder Kees Wassenaar naar de status van de IKEA vestiging waar Leiderdorp al jaren op wacht.

Delen
LeidenWalk

46 reacties

 1. Ikea is een stichting en betaald heel weinig belasting , je zal maar een meubel winkel hebben.

 2. Danielle Slijkhuis

  Yvo Rijsbergen. Die blauw-gele blokkendoos schijnt toch hier te komen…. dàt is nog eens handig. Niet meer in ee file maar om de hoek jouw spullen halen. Zeker heel blij mee? 😁

 3. Willem Schuyt op

  Het is onluisterend om te zien hoe sommige bestuurders kruipen voor een recidivistische uitbuiter van personeel als IKEA, onder meer berucht vanwege de in de jaren zeventig en tachtig door dwangarbeiders (waaronder politieke gevangenen) in de DDR gemaakte producten.
  .
  “Op de werkvloer van woonwinkelketen Ikea heerst een cultuur van angst. Dat stellen anonieme werknemers in een open brief gericht aan Ingvar Kamprad, de 89-jarige oprichter van de Zweedse meubelgigant.”(dec. 2015)
  “Chauffeurs uit Oost-Europa en zelfs uit Oekraïne, Wit- Rusland en Moldavië leven maanden in hun cabines, soms voor een loon van honderd euro per maand. De chauffeurs rijden niet in Oost-Europa maar in het westen naar de winkels. Hun werkgevers vervalsen verklaringen over loon en vrachtdocumenten om de werkelijkheid te verdoezelen. Er wordt fraude gepleegd met de rij- en rusttijden en bedrijven doen illegale ritten. Alles om te kunnen rijden voor de prijzen die IKEA biedt. Of het nu de Nederlandse plant is in de Zweedse winkel of de Zweedse Billy in de Barendrechtse vestiging: over de goederen hangt de sluier van sociaal economische criminaliteit.”(dec. 2016)
  “Volgens FNV maakt het bedrijf zich schuldig aan het uitbuiten van zijn chauffeurs.
  Het winstbejag bij IKEA zou zijn doorgeslagen, aldus de vakbond.
  Het is overigens niet alleen het transportbeleid bij IKEA dat een veeg uit de pan krijgt van FNV. Ook zou de werkdruk bij de meubelreus te hoog zijn. Zo vindt de bond het onder meer onbegrijpelijk dat mensen met een contract van bijvoorbeeld 20 uur, minstens zes dagen per week beschikbaar moeten zijn voor IKEA. Daarbij heeft de werknemer geen zekerheid van dagen of uren.”(feb. 2017)
  .
  Enz.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.