De Zijl Zwemsport Heren-8. Staand vlnr: Bert Martijn, Ben Tegelaar, Wim Bergman, Thom Joor en Hans Geertsema. Geknield: Chiel Hoogeboom, Guus van Haastert, Rob Kortekaas en nestor Loek van Kampen. (Foto: Mariëlle van Dongen).

De Zijl Zwemsport Heren-8 na 46 jaar kopje onder

Na tientallen jaren alles te hebben gegeven aan de waterpolosport, komt daar op 8 april een einde aan voor Rob Kortekaas, Hans Geertsema, Chiel Hoogeboom, Ben Tegelaar, Loek van Kampen, Bert Martijn, Thom Joor, Guus van Haastert en Wim Bergman. De ‘harde’ kern van de Zijl Zwemsport  Heren-8  (gemiddeld 70 jaar) hangt na de thuiswedstrijd op 8 april tegen Alkemade de caps in de wilgen.

De eerstgenoemde zes mannen speelden 46 jaar met elkaar in een team, de andere drie sloten zich wat later aan. De mannen blijven overigens wel beschikbaar voor hand- en spandiensten binnen de vereniging. Na afloop wordt de wedstrijd en waarschijnlijk ook alle voorgaande potjes nog eens intensief ‘geëvalueerd’ in het clubhuis de Waterkeet.

De Zijl Zwemsport Heren-8. Staand vlnr: Bert Martijn, Ben Tegelaar, Wim Bergman, Thom Joor en Hans Geertsema. Geknield: Chiel Hoogeboom, Guus van Haastert, Rob Kortekaas en nestor Loek van Kampen. (Foto: De Zijl Zwemsport).In Sport071 van 5 april (18.00-19.00 uur) een is een interview met Thom Joor en Loek van Kampen te horen.

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×