Robot Pepper is een onderdeel van de tentoonstelling COOL JAPAN die vanaf 14 april tot en met 17 september 2017 te zien is bij Museum Volkenkunde (Foto's: Museum Volkenkunde).

Maak een praatje met robot Pepper bij Museum Volkenkunde

Vanaf 14 april kunnen bezoekers van Museum Volkenkunde een praatje maken met Robot Pepper. Het technologische hoogstandje is onderdeel van de tentoonstelling COOL JAPAN, die tot en met 17 september te bezichtigen is.

Uitgerust met een tal van camera’s, microfoons en sensoren is Pepper in staat om mensenlijke emoties te herkennen en daar vervolgens op te reageren. De robot met menselijke trekjes is overigens slechts een klein onderdeel van de tentoonstelling: van Final Fantasy tot Pokémon en Hello Kitty, het zijn allemaal iconen die voortkomen uit de Japanse cultuur en wereldwijde cultstatus genieten. De tentoonstelling laat ook zien dat zoiets niet van de één op de andere dag tot stand komt: vaak leggen dit soort iconen een lange weg af voor ze aanslaan bij het grote publiek. COOL JAPAN brengt dit proces in beeld.

COOL JAPAN is van 14 april tot en met 17 september 2017 te bewonderen bij Museum Volkenkunde.

Leiden Science Volkenkunde


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×