(Foto's: Chris de Waard).

Lammermarktgarage opent met groot festival

De Lammermarktgarage wordt 19 tot en met 23 april feestelijk geopend met het ‘Garage Festival Lammermarkt’. Dat gebeurt onder andere met een Binnenstadsborrel XL, een grote disco en een Garage Sale. Vanaf Koningsdag op 27 april mogen ook de auto’s naar binnen.


Reanne van Kleef sprak met wethouder Paul Laudy over het Garage Festival Lammermarkt.

“Dit is een belangrijke mijlpaal voor de stad en daarom willen we dat groots vieren”, zegt wethouder Paul Laudy. De officiële feestelijke opening vindt plaats op 19 april. Daarna wordt ook de Binnenstadsborrel XL in de diepste parkeergarage van Europa gehouden. De volgende dag krijgen scholieren de kans om de garage te bewonderen met ‘Expeditie de verborgen stad’. Vrijdag 21 april is de ‘Parking Disco’. Een groot feest met de ‘Ministers van Chille Zaken’. Laudy: “Een uniek feest op 22 meter diepte waar iedereen bij wil zijn. Houd vooral de Facebookpagina in de gaten voor kaarten”. Het festival sluit af met een open dag en een ‘Garage Sale’ op zondag.

De parkeergarage wordt vanaf 27 april echt in gebruik genomen. De eerste dag is parkeren gratis. Een idee van VVD en D66 om het parkeren de eerste drie maanden gratis te laten zijn, wordt nog onderzocht. Met de motie ‘Vul de Put’ zou moeten worden voorkomen dat de garage de eerste tijd nog niet goed gebruikt wordt omdat mensen nog aan de nieuwe faciliteit moeten wennen.


Reanne van Kleef sprak vorig jaar met VVD-raadslid Juliette Gilissen en D66-fractievoorzitter Jeffrey van Haaster over ‘Vul de Put’.

Het plan kwam voort uit een eerder idee van VVD om het ‘europarkeren’ in te voeren. Met een motie in 2013 werd het college gevraagd om te onderzoeken of het mogelijk was dat bezoekers van Leiden in de laatste zes weken van het jaar voor 1,- euro per uur in de gemeentelijke parkeergarages konden parkeren. Het plan is tot nu toe onbetaalbaar en daarom nog niet uitgevoerd.

Nu de garage zelf af is, wordt het plein daarboven onderhanden genomen. De Lammermarkt moet een groen evenementenplein worden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×