Historische Vereniging Oud Leiden blaast prijs nieuw leven in

0

De Historische Vereniging Oud Leiden (HVOL) reikt aan het eind van het jaar weer de Oud Leidenprijs uit. De prijs die de afgelopen jaren niet werd uitgereikt, keert terug in het jaar dat de vereniging het 115-jarig bestaan viert

Chris de Waard in gesprek met HVOL-secretaris Adriaan Brandenburg over de Oud Leidenprijs

De vernieuwde opzet van de Oud Leidenprijs heeft vorig jaar onder leiding van oud-HVOL voorzitter Hans Blom vorm gekregen. Het is de bedoeling dat er tijdens de jubileumdies in november zowel een publieks- als een wetenschappelijke prijs wordt uitgereikt. Uitgangspunt is om er een vijfjaarlijks ritueel van te maken, waarbij ieder suggesties kan aandragen.

Twee onafhankelijke jury’s zijn inmiddels samengesteld. De wetenschapsjury – met als voorzitter prof. dr. Rudi Ekkart – stelt uit het aangereikte aanbod van wetenschappelijke publicaties eerst een shortlist samen om vervolgens de uiteindelijke winnaar aan te wijzen.

Bij de publieksprijs kan na de zomer gestemd worden op een door de jury, onder voorzitterschap van Rogier van der Sande, geselecteerde shortlist. Die bestaat uit publicaties en activiteiten in brede zin, maar wel met een historisch en Leids (of regionaal) tintje. Stemmen gaat via een internetverkiezing op de website van het Leidsch Dagblad. Voordrachten kunnen worden gericht aan secretaris@oudleiden.nl.

Delen
LeidenWalk

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.