De intocht van T.re Trix nomineren wij als Sleutelstad-redactie voor de Oud Leiden publieksprijs. (Archieffoto: J.P. Kranenburg).

Historische Vereniging Oud Leiden blaast prijs nieuw leven in

De Historische Vereniging Oud Leiden (HVOL) reikt aan het eind van het jaar weer de Oud Leidenprijs uit. De prijs die de afgelopen jaren niet werd uitgereikt, keert terug in het jaar dat de vereniging het 115-jarig bestaan viert

Chris de Waard in gesprek met HVOL-secretaris Adriaan Brandenburg over de Oud Leidenprijs

De vernieuwde opzet van de Oud Leidenprijs heeft vorig jaar onder leiding van oud-HVOL voorzitter Hans Blom vorm gekregen. Het is de bedoeling dat er tijdens de jubileumdies in november zowel een publieks- als een wetenschappelijke prijs wordt uitgereikt. Uitgangspunt is om er een vijfjaarlijks ritueel van te maken, waarbij ieder suggesties kan aandragen.

Twee onafhankelijke jury’s zijn inmiddels samengesteld. De wetenschapsjury – met als voorzitter prof. dr. Rudi Ekkart – stelt uit het aangereikte aanbod van wetenschappelijke publicaties eerst een shortlist samen om vervolgens de uiteindelijke winnaar aan te wijzen.

Bij de publieksprijs kan na de zomer gestemd worden op een door de jury, onder voorzitterschap van Rogier van der Sande, geselecteerde shortlist. Die bestaat uit publicaties en activiteiten in brede zin, maar wel met een historisch en Leids (of regionaal) tintje. Stemmen gaat via een internetverkiezing op de website van het Leidsch Dagblad. Voordrachten kunnen worden gericht aan secretaris@oudleiden.nl.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×