Bij het vorige lustrum ging de publieksprijs naar de herbegrafenis van Diederik van Leyden Gael.

Nominaties open voor Oud Leiden publieksprijs

De Historische Vereniging Oud Leiden (HVOL) reikt bij de viering van elk lustrum de Oud Leidenprijzen uit. Een onderzoeksprijs die wordt gekozen door een deskundige jury en een publieksprijs. Aan de uitreiking van die vijfjaarlijkse publieksprijs gaat een verkiezing vooraf, waarvoor iedereen nu publicaties, presentaties of manifestaties kan nomineren.

De onderzoeksprijs is voor een op origineel onderzoek gebaseerde publicatie of presentatie over de geschiedenis van Leiden. De jury onder leiding van Rudi Ekkart draagt op grond van haar deskundigheid de winnaar voor aan het bestuur.

De publieksprijs is voor een populaire publicatie, presentatie of manifestatie over de geschiedenis van Leiden. Uit de binnengekomen nominaties stelt de jury onder voorzitterschap van Rogier van der Sande een shortlist op. Daarna kan het publiek stemmen om de winnaar te bepalen.

De prijzen zijn bestemd voor publicaties, presentaties of manifestaties die van 2017 tot en met 2021 publiek zijn gemaakt. Op zaterdag 5 november worden de winnaars tijdens de  jubileumdies van de HVOL in de Hooglandse Kerk bekendgemaakt. Beide prijzen bestaan uit een oorkonde en een geldbedrag van 2.500 euro. Oud Leiden viert dit jaar haar 24e lustrum.

Wie een voordracht wil doen voor de publieksprijs kan deze mailen aan oudleidenprijs@oudleiden.nl onder vermelding van het jaar van verschijnen, de namen van de ‘makers’ en de eigen gegevens. Voordrachten kunnen tot en met augustus worden ingestuurd. Daarna vindt de stemming voor de publieksprijs plaats.

Cultuur Leiden Maatschappij Oud Leidenprijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×