De beste online-docent, Gletsjers en Winnaars programmeerwedstrijd

Deze week in Science071: de Leidse studenten Daan van Gent, Wessel van Woerden en Onno Berrevoets vertellen over de winst die ze behaalden bij de internationale codeerwedstrijd afgelopen week. Verder spreekt Sjoerd Douma, Leids docent internationaal belastingrecht, over de prijs voor de beste MOOC die hij won en last but not least het wetenschapsnieuws met redacteur Rosa Rupert. Deze week met als thema ‘klimaatverandering’.

 

De wereld verandert snel. Computers en apparaten worden steeds belangrijker. Programmeren wordt hierdoor een steeds belangrijkere vaardigheid in de toekomst. Er bestaan zelfs al internationale wedstrijden als het gaat om programmeren. Leidse studenten Wiskunde en Informatica Daan van Gent, Wessel van Woerden en Onno Berrevoets deden mee en wonnen goud. Zij vertelden over hun succesverhaal.

Prijzen voor de beste docent zijn er altijd, maar voor de beste onlinedocent, dat hoor je minder vaak. Des te bijzonderder is het dat Sjoerd Douma, Leidse docent internationaal belastingrecht, afgelopen week werd uitgeroepen tot de beste docent van Coursera, het bekendste platform voor online cursussen. Hij kreeg een 9.8 van zijn studenten. Hoe word je zo’n goede online docent?

Het wetenschapsnieuws werd deze week doorgenomen met Rosa Rupert. Deze week veel nieuws over klimaatverandering. Rosa vertelt over poep van de kleine Alk dat Groenland groen maakt, smeltende gletsjers, een poolexpeditie als Citizen Science en ontheemden door klimaatveranderingen. 

Advertentie

Science


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×