Impressie Haarlemmerstraat na herinrichting. (Afbeelding: Gemeente Leiden).

Leiden genomineerd voor titel Beste Binnenstad

Leiden is met negen andere gemeenten genomineerd voor de titel Beste Binnenstad van Nederland 2017-2019. De gemeente maakt via het ‘Programma binnenstad’ al jaren werk van een vele miljoenen kostende upgrade van het centrum. Daarbij gaat het om heel veel verschillende maatregelen en investeringen die variëren van fleurige bloembakken tot de bouw van twee ondergrondse parkeergarages voor zo’n tachtig miljoen euro.

De tweejaarlijkse Verkiezing Beste Binnenstad is de kans voor binnensteden om te laten zien welke inspanningen zij hebben verricht om hun binnenstad zo aantrekkelijk mogelijk te maken en te houden.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Strijk (economie en toerisme) over de nominatie.

De top-10 binnensteden gebaseerd op de Binnenstadsbarometer is bekend. Dat is een eerste indicatie die aangeeft hoe binnensteden scoren op een breed spectrum van objectieve criteria. Hierbij is onder andere gekeken naar de ontwikkeling van het winkelaanbod, de ontwikkeling van leegstand, de ontwikkeling van bezoekersaantallen, de mate van samenwerking onder binnenstadspartners en de aanwezigheid van visie en beleid in de afgelopen twee jaar, en de mate van samenwerking in binnensteden.

De volgende steden rollen positief uit de binnenstadsbarometer en doen automatisch mee aan de Verkiezing Beste Binnenstad 2017 – 2019:

Categorie grote binnensteden

Alkmaar, Breda, Enschede, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Nijmegen, ’s-Gravenhage, ’s-Hertogenbosch en Zwolle.

Categorie middelgrote steden

Barneveld, Den Helder, Emmen, Hoofddorp, Hoogeveen, Purmerend, Roosendaal, Sneek, Uden en Zutphen.

De winnaars van de vorige editie, Rotterdam en Gouda, kunnen niet deelnemen aan deze editie en zijn dus ook niet meegenomen in de barometer.

Economie Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×