(Foto: Prokwadraat).

Verhalenfestival vrolijkt zondag de binnenstad op

In de Leidse binnenstad vindt zondag de tweede editie van ‘Verhalen van de Stad’ plaats. Er staan draaiorgels op iedere straathoek, straattheater dat de verhalen vertelt, maar ook stadswandelingen door de gidsen van Groepswijzer, die de bezoekers wijzen op de rijke geschiedenis. Daarnaast vertellen Leidse dichters hun verhaal in de Grand café de Burcht.

Na de succesvolle eerste editie in oktober vorig jaar zal de middag van 9 april weer in het teken staan van Verhalen van de Stad. Een speciale wandelroute leidt de bezoeker langs straattheater-scènes uit de Leidse geschiedenis. Wat deden de brandweerlui tijdens de Stadhuisbrand van 1929 en hoe oefende de eerste rijwielbrigade van de politie? via de website kunnen deelnemers zich aanmelden voor begeleide wandelingen rond verschillende thema’s, waaronder natuurlijk 100 jaar De Stijl. Ook de boekhandels aan de Breestraat doen mee aan Verhalen van de stad met diverse lezingen.

Het complete programma is te vinden op www.verhalenvandestad.nl.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×