(Foto's: Rolf Marselis).

ZZ Leiden wint pover duel van Apollo Amsterdam

Zorg en Zekerheid Leiden heeft hard moeten knokken om de overwinning tegen Apollo Amsterdam binnen te slepen. De Leidse basketballers wonnen uiteindelijk met 73-68 en deden daarmee wat ze moesten doen. Maar veel meer ook niet. Het publiek werd een beetje vermaakt met wat dunks en een paar driepunters, maar het was allemaal te pover om je het duel langer dan een halve dag te blijven herinneren.

Vooraf waren er nog wat berekeningen gemaakt, die in theorie nog de tweede plaats konden opleveren. ZZ Leiden moest dan zelf natuurlijk winnen en Landstede Zwolle moest verliezen in Rotterdam. Dan zou Leiden vervolgens zaterdag in Zwolle moeten winnen met minimaal tien punten verschil. Maar dat is niet meer aan de orde, omdat Zwolle in Rotterdam met 63-79 won.


Rolf Marselis sprak met ZZ Leiden coach Paul Vervaeck en spelers Mohamed Kherrazi en Jessey Voorn na de winst op Apollo Amsterdam.

Zorg en Zekerheid Leiden kan zich, na het loze duel zaterdag in Zwolle, gaan opmaken voor de playoffs met in de eerste ronde Apollo Amsterdam als tegenstander. Dat zou geen probleem moeten zijn, maar dan zal er wél een stuk beter moeten worden gespeeld dan donderdag. Apollo is een ploeg zonder Amerikanen, maar met behoorlijk wat routine. De meeste spelers lopen al jaren rond in de Dutch Basketball League en die ervaring is zichtbaar.

Het is dat een man als Sergio de Randamie zijn dag niet had en slechts vier punten bijdroeg aan het totaal, want anders had het heel anders kunnen uitpakken voor Leiden, dat wel het grootste deel van de wedstrijd een voorsprong had, maar het halverwege het derde kwart toch even benauwd kreeg, toen na een paar driepunters Amsterdam opeens wegsprong naar 47-54.

Daarvoor was er ook een paar keer een positieve stand voor Apollo op het bord verschenen, maar dan ging het op een twee, drie puntjes. Het gaatje werd iets gedicht, maar aan het einde van het derde kwart was het toch 52-56.

In de laatste periode gingen de twee ploegen gelijk op en pas vlak voor tijd kon ZZ Leiden via vrije worpen van eerste Daviyon Draper en vervolgens Jon Lee de zege veilig stellen na een wedstrijd, waarin weinig plezier viel te beleven. De traditionele feestmuziek na afloop in de Vijf Meihal deed een beetje pijn aan de oren. Om een feestje te vieren moet er een reden zijn. En die was er bepaald niet…

Zorg en Zekerheid Leiden – Apollo Amsterdam 73-68 (19-13, 15-17, 18-26, 21-12).
Scores Leiden: Draper 23, Kherrazi 15, Lee 9 (8 rebounds, 4 assists), Voorn 9 (3 driepunters), Koenis 6 (14 rebounds), Jansen 5 (6 assists), Versteeg 4 en Enobakhare 2. Topscorers Amsterdam: Van der Horst 21 en Hicham Kherrazi 14.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×