Een beeld uit de pilot van De Stijl TV. (Afbeelding: PR).

100 jaar De Stijl in Leiden heeft een nieuwsbulletin

Vanaf vandaag staat de eerste aflevering van De Stijl TV online. De Stijl TV is een nieuwsbulletin over de activiteiten rondom het jaar van De Stijl in Leiden en is een samenwerking van Theatergroep Domino en theaterduo Roggeveen|Olijerhoek.

Jaap Metzlar, regisseur van Theatergroep Domino, vertelt: “In 2016 organiseerde Museum De Lakenhal voor Leidse makers een inspiratiebijeenkomst ter voorbereiding op 2017, het jaar van De Stijl in Leiden. Daar sprak ik met de mannen van Roggeveen|Olijerhoek en ontstond het idee voor een ‘journaal’ waarin wij de presentatie en verschillende items konden invullen. Het resultaat is verrassend.”

“Ook voor ons was het geen standaard werk,” reageren Roggeveen en Olijerhoek. “Maar we zijn trots op het resultaat. Het is een niet alledaags nieuwsbericht geworden met glansrollen voor de acteurs van Domino.”

De eerste aflevering is een pilot. Gemaakt uit liefde voor theater, de acteurs, Leiden en de Leidenaren. De theatermakers willen met elkaar graag nieuwe afleveringen maken in het jaar van 100 jaar De Stijl en zoeken hiervoor nog financiering.

Theatergroep Domino bestaat uit 16 acteurs en actrices met een beperking, en twee regisseurs. Roggeveen|Olijerhoek is een Leids theaterduo, ze beschouwen en stichten verwarring. Loek Janssen deed het camerawerk en Roos-Marijn Kinkel de montage en de vormgeving.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×