Leidse journalist Joost Vullings te gast bij Kooyker

Joost Vullings. (Foto: PR).

Na de moord op Pim Fortuyn in 2002 verloor de LPF, de politieke partij die begin deze eeuw hard op weg was de grootste van Nederland te worden, niet alleen haar naamgever maar ook haar grote blikvanger. Plots stonden alle camera’s gericht op zijn politieke nazaten. Het bleek het startpunt van een turbulente politieke soap waar hoogoplopende onderlinge ruzies uiteindelijk leidden tot de ondergang van de partij. Leidenaar Joost Vullings schreef er een boek over.

 

Vijftien jaar na Fortuyns dood zocht Vullings deze oud-LPF-Kamerleden op om terug te blikken op die roerige periode. Wat was er zo bijzonder aan Fortuyn? Wat ging er fout? Welke rol speelden de media? In het boek De kinderen van Pim schetst Vullings een fraai beeld van de krachtige karakters van deze oud-Kamerleden. Hij brengt in kaart wat er is overgebleven van Fortuyns ideeën, wat de actuele zorgen van rechts Nederland zijn en hoe de oud-LPF’ers oordelen over Geert Wilders, de populistische erfopvolger van Fortuyn.

Joost Vullings is politiek Verslaggever voor het NOS Radio 1 Journaal en Met het Oog op Morgen. Op donderdag 20 april vertelt hij bij boekhandel Kooyker aan de Breestraat 89 over zijn boek. Aanvang 19.30 uur. Toegang vrij, maar wel graag aanmelden via info@kooyker.nl of 071-3040130.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×