(Foto's: Jeroen Mesman).

Scouts uit Leiden winnen regionale wedstrijden

De Scouts van Franciscusgroep uit Leiden hebben dit weekeinde de scoutingwedstrijden voor de regio Hollands Midden gewonnen. Ook de tweede plek was voor deze groep. Derde werden de Shawano’s uit Oegstgeest. De zes beste groepjes mogen door naar de Landelijke Scoutingwedstrijden die in het pinksterweekeinde gehouden worden in Baarn.

Vanaf vrijdagavond deden de 350 tieners er alles aan om de felbegeerde punten binnen te slepen. Een lekker maaltje koken, mooie verkleedkleren aan, meedoen met alle spelen en wedstrijden; overal konden punten voor verdiend worden. Met verschillende onderdelen kon in totaal tweeduizend punten gescoord worden. Het winnende groepje van de Francisgroep scoorde 1370 punten. De nummer twee eindigde met 1367 punten. In totaal waren 150 vrijwilligers actief uit alle windstreken van de regio Hollands Midden. Kinderen kwamen uit Boskoop en Alphen tot Hillegom en Wassenaar.

Thema dit jaar was ‘Superscout’. Waarbij de kinderen werden uitgedaagd hun eigen krachten te laten zien. Zo maakte elk groepje voorafgaand aan het weekend al een collage waarin ze lieten zien waar de krachten van hun eigen team lagen. ‘s Avonds streden de deelnemers tegen elkaar tijdens de spelshow in de grote kampvuurkuil, welke voor deze gelegenheid was aangekleed met een groots theaterdecor. De deelnemers lieten hier met verschillende opdrachten zien hoe sterk, slim, snel en creatief ze waren.

Organisator Myra Teunissen, blikt tevreden terug. ,,We hebben een erg geslaagd weekend achter de rug, wat vooral komt door het grote enthousiasme van de vele deelnemers. Ook het zonnige weer heeft hier zeker een steentje aan bijgedragen. De uitslag was erg spannend: de winnende groep is de afgelopen jaren vaker hoog geëindigd, maar was er nog niet eerder in geslaagd de RSW te winnen.”

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×