De Marathon des Sables. (Foto: Wikimedia Commons).

Extreme woestijnmarathon met Leiderdorper van start

Leiderdorper Michiel Preymann is begonnen aan de grootste uitdaging van zijn leven: de Marathon des Sables. Een extreme marathon door de Marokkaanse woestijn waarbij hij in zeven dagen een afstand van 260 km aflegt. Dat gebeurt bij temperaturen tussen de veertig en vijftig graden. Inmiddels is de derde etappe van start gegaan.


Teun de Reede belde een dag voor vertrek nog met Michiel Preymann en vroeg hem hoe het met de laatste voorbereidingen op de Marathon des Sables was gegaan.

Tijdens de Marathon des Sables leggen de lopers een enorme afstand af. De eerste drie dagen wordt er een marathonafstand gelopen. Daarna volgt op de vierde dag de ‘long stage’ van tachtig tot negentig kilometer. Na een rustdag volgt er nog een marathonafstand en de tocht wordt afgesloten met een ‘charity run’ voor het goede doel van ongeveer twintig kilometer op de laatste dag. “Bij elkaar opgeteld kom je dan op zo’n 260 kilometer”, rekent Preymann uit.

De Marathon des Sables wordt ook onder extreme omstandigheden gelopen. Overdag is het gillend heet, maar ’s nachts kan de temperatuur dalen tot vijf graden. Ook zijn de lopers ‘selfsupporting’ en moeten dus alles zelf meenemen om zeven dagen in de woestijn te overleven. “Van de organisatie krijgen we alleen zouttabletten en negen liter water per dag”, vertelt Preymann. “Daar moeten we alles mee doen. Drinken natuurlijk, maar ook koken en jezelf wassen. Tijdens het lopen draag ik al mijn spullen bij me, dat weegt zo’n negen kilo. En ’s avonds slapen we dan met zes tot acht mensen in een bedouin tent.”

De Leiderdorper is ook live te volgen tijdens zij tocht. Dat kan tot en met zaterdag 15 april via live.marathondessables.com. Ook is het mogelijk hem persoonlijke berichten te sturen, onder vermelding van Name: Michiel Preymann en NR: 560. Deze boodschappen worden elke dag uitgeprint en in zijn tent bezorgt. De start is elke dag om 9:00 uur, 10:00 uur Nederlandse tijd.

Leiderdorp Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×