(Foto's: Ton Lommers).

Schooltuinen dit jaar volledig biologisch

Het schooltuinseizoen in Leiden is afgelopen week officieel geopend door wethouder Marleen Damen en kinderen van de Haanstraschool. Dat vond plaats op het schooltuincomplex de Akkerdistel in polderpark Cronesteyn. Ongeveer 650 kinderen kweken de komende maanden in hun eigen schooltuintje weer groente en bloemen. De opening bestond uit het traditionele paadjes trappen in een lange rij achter elkaar rond de tuintjes. Daarna gingen de eerste planten en zaadjes de grond in.

Voor de Vereniging Leidse Schooltuinen (VLS) was het weer een hele prestatie om het project voor 26 schoolgroepen en 3 BSO-groepen op te zetten. In totaal gaan er 650 kinderen aan de slag in de tuintjes. Dat gebeurt in Leiden-Noord, in Cronesteyn, in de Stevenshof, in Park Matilo en bij de aanleunwoningen aan de Cornelis Schuytlaan.

Voor de echt enthousiaste kinderen kunnen de schooltuintjes ook bewerkt worden na schooltijd en op een aantal zondagmiddagen.

Nieuw is dit jaar dat er in de schooltuinen dit jaar voor het eerst helemaal biologisch zal worden getuinierd.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×