(Foto's: Reanne van Kleef en Martijn Guliker).

Pijnlijk verlies voor ZZ Leiden in play-offs

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball begon zaterdagavond in de play-offs met een nederlaag tegen Apollo Amsterdam. De Leidenaren zijn in de kwartfinale de grote favoriet, maar kwamen in de Vijf Meihal niet verder dan 79-82. Maandagmiddag staat de tweede wedstrijd van ‘best of three’ op het programma. Als ZZ Leiden die wedstrijd in Amsterdam wint, wordt komende donderdag de beslissende wedstrijd in Leiden gespeeld. Bij verlies zijn de Leidenaren uitgeschakeld in de strijd om de landstitel.

ZZ Leiden-coach Paul Vervaeck was duidelijk over waar het vanavond mis ging: rebounding. “Zij maken 19  punten uit aanvallende rebounds. Daar ben ik echt boos over en dat heb ik ook tegen de groep gezegd. Wij maken maar 6 punten uit rebounds. Dat is 13 punten verschil en je verliest er uiteindelijk met 3.”


Reanne van Kleef sprak na afloop van de verloren wedstrijd met coach Paul Vervaeck van ZZ Leiden.

In het vierde kwart liepen zowel Thomas Koenis als Mohamed Kherrazi, twee belangrijke spelers tegen hun vijfde persoonlijke fout aan. Zij waren dus de rest van de wedstrijd niet meer inzetbaar. Vervaeck: “Om eerlijk te zijn vond ik dat we nogal makkelijk fouten tegen kregen van de scheidsrechters. Maar er speelden veel factoren mee. We kregen echt teveel rebounds tegen en misten ook nog eens makkelijke baskets. Maandag moet er een knokkersmentaliteit zijn. Hier moeten we van leren. We laten er hier thuis in de play-offs 82 tegen maken. Dat is te veel.”


Volgens ZZ Leiden-speler Jessey Voorn gaat zijn team er maandag alles aan doen om te winnen.

Smaakmaker Jessey Voorn was ook vandaag weer in vorm. Hij maakte 31 van de 79 punten. “Maar je verliest de wedstrijd, dus die 31 punten zijn voor niets geweest”, zegt Voorn teleurgesteld. “We hebben gevochten, maar dat is niet genoeg. Je moet ook slim basketbal spelen. Het is nu aan ons om maandag alles uit de kast te halen.”

Met het zelfvertrouwen van de ploeg is er volgens Voorn nog niets aan de hand. “We moeten nu even bij elkaar komen. We hebben het hele jaar hard gewerkt en dit is het moment waar het om gaat. Nu is het do or die.”

Advertentie

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×