Kim Vermaas. (Foto: Wim de Leeuw).

Kim Vermaas plaatst zich met Nederlands team voor EK tafeltennis

De Leidse Kim Vermaas heeft zich dinsdagavond in Schiedam met het Nederlands team geplaatst voor de hoogste divisie van het komende EK tafeltennis voor teams. Het Nederlands team twee speelde twee wedstrijden; de officiële thuiswedstrijd en de ‘uitwedstrijd’. Beide wedstrijden tegen Turkije werden met 3-0 gewonnen.

Turkije kwam aan de start zonder kopvrouw Hu Melek. Zij ontbrak wegens een blessure. Dit was voor het Turkse team aanleiding om voor te stellen om ook de ‘return’ in Nederland te spelen, en wel op dezelfde avond.

De opmerkelijke beslissing resulteerde in twee simpele overwinningen voor Nederland. Kim Vermaas, speelster van het Leidse Scylla, kwam alleen in de eerste wedstrijd aan de start, en won haar partij tegen Semay Kulakceken vrij eenvoudig (11-6, 9-11, 11-7, 11-6). Ook Li Jie (3-0 tegen Betül Kahraman) en Britt Eerland (3-0 tegen Ozge Yilmaz) hadden weinig moeite met hun tegenstanders.

Na de eerste 3-0 overwinning was de tweede wedstrijd nagenoeg een formaliteit. Ook deze werd met 3-0 (officieel dus 0-3) gewonnen. Vermaas bleef in deze wedstrijd aan de kant. In haar plaats speelde Rianne van Duin, die wel wat meer moeite had met Kahraman, maar de partij toch met 12-10 in de vijfde game wist te winnen.

Het EK Teams wordt van 13 tot en met 17 september gespeeld in Luxemburg.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×