Politie dreigt met openbaar maken beelden botensnijders

Het opsporingsprogramma Team West dat Omroep West in samenwerking met de politie maakt heeft gisteren aandacht gevraagd voor de zaak rond de botensnijders die in Leiden actief zijn. De afgelopen weken werden in verschillende nachten de spanbanden en touwen doorgesneden waarmee verschillende Leidse terrasboten, een zeilschip, een motorboot en een aantal sleepboten vastlagen. In totaal gebeurde dat bij 17 boten.

De politie heeft camerabeelden waarop meerdere verdachten te zien zijn. Die beelden werden door een beveiligingscamera van een horecabedrijf aan de Botermarkt gemaakt in de nacht van maandag 3 op dinsdag 4 april. De politie roept hen op om zichzelf te komen melden. Doen ze dat niet, dan worden de beelden in de uitzending van 25 april door TV West getoond.

De botensnijders waren actief op de Oude Singel, de Zijlsingel, het Utrechtse Veer, de Oude Rijn, de Nieuwe Rijn en de Botermarkt. Sommige terrasboten worden zelfs drie keer het doelwit van de botensnijder.

Zowel getuigen als slachtoffers, maar ook de daders worden verzocht om zich bij de Politie Leiden te melden via de opsporingstiplijn 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×