(Foto: PR).

Recent aangeschaft werk Theo van Doesburg gratis te zien

Het schilderij Contra Compositie VII (1924) door Theo van Doesburg is op 13 mei gratis te bezichtigen. Museum De Lakenhal kocht dit werk begin maart aan op een veiling in Londen. Het werk is ’s middags te zien in de Burgerzaal van het Stadhuis in Leiden.

Theo van Doesburg schilderde Contra-compositie VII in 1924 in Parijs, in de hoogtijdagen van De Stijl. Precies 100 jaar nadat Theo van Doesburg in 1917 in Leiden het gelijknamige tijdschrift De Stijl oprichtte, kan Museum De Lakenhal dit topstuk van internationaal belang voor altijd toevoegen aan de collectie. Contra-compositie VII werd aangekocht dankzij de genereuze steun van de Vereniging Rembrandt – mede dankzij haar Nationaal Fonds Kunstbezit, het Mondriaan Fonds, het VSBfonds, de Vereniging van Belangstellenden in Museum De Lakenhal, het Lucas van Leyden Mecenaat, de gemeente Leiden, het De Banderfonds en een aantal anonieme, particuliere schenkers.

De openstelling is op zaterdag 13 mei van 13.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis en aanmelden is niet nodig.

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×