(Foto's: Reanne van Kleef).

FC Rijnland en VV Leiden ondertekenen fusiedocument

De twee Leidse voetbalverenigingen FC Rijnland en VV Leiden tekenden eerder dit jaar al een intentieverklaring om in 2018 met elkaar te fuseren. Daarmee willen de twee buren samen een vitale voetbalvereniging vormen en hopen ze nog jarenlang op hun geliefde Sportpark De Morsch te mogen blijven. Zaterdag speelden de twee teams weer tegen elkaar en dat was een mooi moment voor een volgende symbolische mijlpaal: het ondertekenen van het fusiedocument.


Reanne van Kleef sprak met voorzitters Ed Immink van VV Leiden en Willem Pikaar van FC Rijnland over de voorgenomen fusie.

In het fusiedocument staat hoe de twee verenigingen de weg naar een fusieclub het komende jaar gaan afleggen. Diverse werkgroepen, bestaande uit leden van beide clubs, zullen het komende jaar gaan nadenken over alle aspecten van de vereniging, zoals de nieuwe naam, clubkleuren en de opzet van de jeugdafdeling. Het is wel al bekend dat in principe de kantine van VV Leiden in gebruik zal blijven voor de fusieclub. Deze is net iets groter dan die van FC Rijnland.

Volgens beide voorzitters is er inmiddels genoeg draagvlak voor een fusie onder de leden van beide verenigingen. “Als je diep in hun hart kijkt heeft iedereen zijn eigen kleur”, zegt FC Rijnland-voorzitter Willem Pikaar. “Maar we willen een vitale vereniging worden en hebben moeten concluderen dat dat alleen niet lukt. In ieder geval niet voor FC Rijnland. Daarom hebben we deze keuze gemaakt. Emotioneel zal dat nog wel moeilijk worden, maar rationeel is het voor iedereen gewoon duidelijk.”

“Daar sluit ik me helemaal bij aan”, zegt Ed Immink, voorzitter van VV Leiden. “We zijn hier al een tijd mee bezig en hebben het ook op onze algemene ledenvergaderingen besproken. Daar was niemand tegen. En het is voor ons gewoon heel belangrijk dat we op deze locatie kunnen blijven.” Volgens de twee voorzitters is het nog steeds niet helemaal zeker dat de nieuwe club op Sportpark De Morsch mag blijven, al komen er vanuit de gemeente wel steeds meer positieve geluiden.

De exacte datum voor de fusie is nog niet bekend, maar ligt uiterlijk in mei 2018. Per 1 juni 2018 moet de club namelijk bij de KNVB bekend maken of de fusie is gelukt en hoeveel elftallen er worden ingeschreven.

Mochten VV Leiden en FC Rijnland volgend jaar weer allebei in de 4e klasse uitkomen, dan staan er in ieder geval nog twee ‘Morsch-derby’s’ op het programma. Uiteraard waren beide voorzitters wel zeker van de uitkomst van de wedstrijd van afgelopen zaterdag: hun eigen team zou winnen. VV Leiden met 2-1 en FC Rijnland met 0-1. Immink trok aan het langste eind, VV Leiden won met 3-1.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×