(Foto's en video: J.P. Kranenburg).

Lugdunum viert langverwacht kampioensfeest

Dát de voetballers van Lugdunum dit jaar kampioen in de 3e klasse zouden worden, was al een tijd bekend. De vraag was alleen: wanneer? Lugdunum stond al langere tijd met een straatlengte voor op de concurrentie, maar door puntverlies moest het feest toch nog even worden uitgesteld. Zaterdag werd de titel met nog drie wedstrijden te gaan dan echt binnengehaald. In de Kikkerpolder werd goede buur LSVV’70 met 2-1 verslagen.  Dat zorgde ervoor dat het enige Leidse voetbalkampioensfeest van het seizoen eindelijk kon losbarsten.

Aanvoerder Tim de Cler was erg blij met de titel van zijn jeugdliefde. “Hiervoor ben ik terug gekomen naar Lugdunum”, zegt de voormalig profvoetballer en international die ooit bij Lugdunum begon met voetballen. Over de kampioenswedstrijd zelf, waarin LSVV’70 toch nog terug kwam tot 2-1, was hij echter niet zo te spreken. “We hebben een team met heel veel kwaliteit, maar het gaat ons vaak te makkelijk af. We gaan dan met het niveau van de tegenstander mee. Dat hebben we vaker gezien dit seizoen, we komen snel met 2-0 voor en daarna spelen we een dramatische wedstrijd. Maar we hebben zoveel kwaliteit dat we de wedstrijd dan toch kunnen beslissen. Dat is een beetje het makken van dit elftal, te veel kwaliteit.”

Ook assistent-trainer en ras-Lugdunumer Henk de Cler kon zijn geluk niet op. “Dit is echt heel mooi.” Toch begint ook hij meteen over de wedstrijd die net achter de rug is. “We maakten het onszelf weer erg moeilijk, zoals wel vaker. Dat is allemaal onnodig, maar zo zijn we.” Op de vraag of zijn team, dat Lugdunum voor het eerst in ruim 15 jaar terugbrengt in de 2e klasse, klaar is voor de volgende stap antwoordt hij: “Op deze manier niet. Maar we kunnen het ook anders. Je ziet hoe goed we de eerste twintig minuten voetballen. Maar je moet het bijvoorbeeld ook op de training laten zien”


Reanne van Kleef sprak na afloop van de wedstrijd met assistent-trainer Henk de Cler van Lugdunum.

Volgens broer Tim moeten er in de breedte nog wat spelers bijkomen om volgend jaar een rol van betekenis te kunnen spelen. “De 2e klasse is echt een mooie competitie en we hebben dan een groep van 18 tot 20 man nodig die er altijd zijn.” Een andere vereiste is natuurlijk dat de sterkhouders ook bij het team blijven. Daar is de aanvoerder er zelf één van. Aan het begin van dit seizoen vertelde hij nog dat hij aan zijn laatste voetbaljaar was begonnen. Inmiddels staan de zaken er iets anders voor. “Ik zal sowieso blijven trainen. Op de zaterdag moet ik kijken of ik het met mijn werk kan combineren, maar ik wil zoveel mogelijk proberen te spelen. Ik ben er volgend jaar hoe dan ook bij.”

Voor Lugdunum als club is het kampioenschap volgens Tim de Cler ook een enorme opsteker. “We zitten nu weer in een positieve spiraal omhoog, nadat we een aantal jaar gelden op een dood spoor waren beland. Lugdunum heeft nu weer de uitstraling die het hoort te hebben, zeker met zo’n mooie accommodatie. En ik denk dat we als club nog verder omhoog kunnen.”

Nog meer beelden en een wedstrijdverslag zijn te vinden op leidenamateurvoetbal.nl

Leiden Nieuws Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×