Trudy Kwik in de Week van Leiden

Op zondagavond ontvangt IJsbrand Terpstra elke week een Leidenaar in de Week van Leiden: een uur waarin de gast centraal staat en het gaat over beroep, vrije tijd en natuurlijk over (de activiteiten in) de stad. Deze week is het de week van Trudy Kwik, voorzitter van de Leidse Oranjevereniging, organisator van de opening van de Lammermarktgarage en achter de schermen is ze altijd druk.

Lammermarktgarage

Voor de organisatie van de opening van de nieuwe Lammermarktgarage was Trudy Kwik medeverantwoordelijk. In de uitzending vertelde ze dat ze er maar drie weken aan hebben gewerkt, wat erg kort is voor zo’n productie. In die drie weken hebben ze de opening op woensdag en de binnenstadborrel georganiseerd, met de volgende dag een speurtocht voor de schoolkinderen, het feest op vrijdagavond en een Garage Sale op zondag. Hoewel ze liever wat extra tijd had gehad, is Trudy Kwik erg tevreden over het resultaat.

Koningsdag

Na een paar intensieve dagen is er niet veel tijd om uit te rusten. Maandag staan er meteen weer afspraken over Rrrollend op het programma en moet er ook weer aan andere projecten van Kwik worden gewerkt. Daarnaast staat donderdag Koningsdag op het programma, waarbij Trudy als voorzitter van de Oranjevereniging Leiden betrokken is. Samen met de burgemeester en andere leden van de vereniging bezoekt ze alle wijken en eindigt ze ’s avond bij Jus d’Orange op de Lammermarkt. In de uitzending had ze goed nieuws: de weersvoorspellingen laten een zonnetje zien op donderdag!

Nieuwe plannen

Het uur van de Week van Leiden vloog voorbij. Nadat het nog over het succes van Rrrollend was gegaan, Trudy vertelde dat ze bezig blijft met het concept van De Buurt en we het 40-jarig bestaan van Jazz on Sunday bespraken, blikten we aan het eind ook nog even vooruit. Trudy Kwik zou haar passie voor sport graag nog eens combineren met het organiseren van evenementen. Concrete plannen zijn er nog niet, maar ze herinnert zich de tijd dat er in Leiden een groot en bekend rugby-toernooi was. Zoiets zou ze graag nog eens organiseren. En tot slot, hoe kan het ook anders, ging het ook alvast over de opening van de nieuwe garage op de Garenmarkt, waar Kwik graag weer van de partij is.

IJsbrand Terpstra in gesprek met Trudy Kwik in de Week van Leiden.

Eerder in de Week van Leiden:
Architect Ronald Knappers (16 april 2017)

 

Interview Leiden De week van Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×