Inge Nieuwenhuizen (helemaal links op de foto) vertrekt op 11 mei als wethouder voor de VVD Voorschoten. (Archieffoto: Chris de Waard).

Voorschotense VVD-wethouder Nieuwenhuizen stapt op

In de gemeenteraadsvergadering van 11 mei legt de Voorschotense VVD-wethouder Inge Nieuwenhuizen haar functie neer. Nieuwenhuizen had eerder al bij het lokale VVD-bestuur aangegeven geen derde termijn als wethouder te ambiëren. Ze wordt opgevolgd door de huidige fractievoorzitter Nanning Mol.

Nieuwenhuizen stapt juist nu op om ruimte geven aan de nieuwe generatie, zoals ze het zelf verwoordt. Het is nog iets langer dan een half jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 en op deze manier kan Nanning zich volop profileren. Nieuwenhuizen wil haar energie de komende maanden steken in het zoeken naar een nieuwe uitdaging.

De VVD Voorschoten laat weten het jammer te vinden dat Nieuwenhuizen stopt, maar respecteert haar besluit. Fractievoorzitter Nanning Mol: “Inge heeft de afgelopen jaren samen met inwoners, ondernemers en medewerkers keihard gewerkt om Voorschoten economisch te versterken en de invoering van een goed zorg- en welzijnsbeleid vorm te geven. Daar zijn wij haar enorm dankbaar voor.” Voorzitter Paul Vierveijzer vindt dat de VVD in Voorschoten  zich geen betere wethouder had kunnen wensen. “We zullen haar betrokkenheid en passie zeker gaan missen.”

Aftreden en opvolging

Inge Nieuwenhuizen treedt af in de vergadering van de gemeenteraad op 11 mei. De VVD-fractie draagt de 36-jarige Nanning Mol voor als opvolger. Mol is voor de landelijke VVD werkzaam als Hoofd Verenigingszaken en Internationaal. Daarvoor is hij Strategisch Bestuursadviseur van de Unie van Waterschappen geweest en heeft in de Tweede Kamer gewerkt als medewerker van Mark Rutte en Charlie Aptroot. Nanning heeft Bestuurskunde en Overheidsmanagement gestudeerd.

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×