(Foto's: We Love Festivals).

Rrrollend Leiden toch niet naar Energiepark

Over een maand staan de foodtrucks van Rrrollend Leiden niet zoals eerder de bedoeling was in het Energiepark, maar op het naastgelegen parkeerterrein van de E.ON energiecentrale aan de Langegracht. Het park zelf blijkt bij nader inzien niet als evenementenlocatie te kunnen worden gebruikt.

Trudy Kwik van het organiserende ‘We Love Festivals’ baalt er wel een beetje van – de uitstraling is toch minder op een parkeerterrein dus we moeten nu meer doen aan de aankleding – maar schikt zich voor een jaartje naar de omstandigheid dat Leiden tijdelijk zonder pleinen zit.

Het foodfestival kan dit jaar niet op het Pieterskerkhof terecht. Daar is deze zomer de openluchttentoonstelling de museum De Lakenhal organiseert in het kader van de in 1917 in Leiden opgerichte kunststroming De Stijl. De Lammermarkt wordt de komende maanden ingericht als groen evenementen- en cultuurplein. Volgend jaar zijn in ieder geval het plein bij de Pieterskerk en de Lammermarkt weer beschikbaar voor evenementen in Leiden.

Rrrollend Leiden wordt ook dit jaar weer twee keer gehouden. Op 25, 26, 27 en 28 mei dus bij het voormalige NUON-terrein. Waar het foodtrucfestival in augustus neerstrijkt is is nog onduidelijk. De museumtuin van Volkenkunde is in beeld, maar het is nog niet rond. Het terrein is mogelijk niet groot genoeg. Kwik: “De gesprekken lopen nog”.

Eind mei staat Rrrollend Leiden in elk geval weer garant voor vier dagen bijzondere gerechten, lokaal muzikaal talent, blues of een lounge DJ met fijne deuntjes. “Maar ook voor de kleintjes is er genoeg te doen,” zegt Trudy Kwik: “Die kunnen zich laten schminken Schminken, er is een kindertheater en een knutselhoek”.

 

Advertentie

Cultuur Leiden rrrollend


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×