Voorbeschouwing topsportweekend 29 en 30 april

Leiden kent veel topsporten en topsporters. Wie doen er mee om nationale en internationale titels? Welke andere interessante wedstrijden staan er op het menu? Topsportcoördinator Tjeerd Scheffer blikt iedere vrijdag vooruit op het weekendprogramma van de Leidse topsporten.

Tjeerd Scheffer blikt in SPORT071, het sportprogramma van Sleutelstad FM, vooruit op het komende topsportweekend. Deze week: rugby (DIOK),  waterpolo (De Zijl Zwemsport), basketbal (Zorg en Zekerheid Leiden Basketball) en tafeltennis (Scylla).

Zaterdag (15.00 uur) kan DIOK zich verzekeren van een plaats in de finale van de National Plate door te winnen bij Hookers in Hoek van Holland. Dat zou moeten kunnen tegen de nummer laatst van de ranglijst.

Ook op zaterdag (20.00 uur) speelt De Zijl thuis tegen UZSC. Dat is dan de tweede wedstrijd in de halve finales voor de Leidse waterpoloërs, want op vrijdag (ook 20.00 uur) wordt in Utrecht de eerste wedstrijd afgewerkt. Mocht het na zaterdag 1-1 staan, dan wordt er zondag (18:00 uur) een derde wedstrijd gespeeld, dan weer in Utrecht.

Op zondag spelen de mannen van Scylla de tweede wedstrijd tegen Taverzo in Zoetermeer. Dat wordt, na de 1-3 nederlaag thuis, een zware klus voor de Leidse tafeltennissers.

Ook op zondag (14:00 uur) zetten ZZ Leiden en Landstede hun serie (best-of seven) voort in Zwolle. Op dinsdag 2 mei wordt een vierde wedstrijd gespeeld in de Vijf Meihal. Hoe het daarna verder gaat hangt af van de uitslagen. Zaterdagavond (20:30 uur) speelt het U24 team van ZZ Leiden de tweede halve finale tegen Lokomotief uit Rijswijk. De ploeg met alle jonge spelers van het eerste team kan de finale halen, want vrijdag werd uit gewonnen met 76-80.

Het volledige programma is iedere week te vinden op de website van Topsport Leiden.

Advertentie

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×