Lucia Aerden in de Week van Leiden

Op zondagavond ontvangt IJsbrand Terpstra elke week een Leidenaar in de Week van Leiden: een uur waarin de gast centraal staat en het gaat over beroep, vrije tijd en natuurlijk over (de activiteiten in) de stad. Deze week was Lucia Aerden te gast, voorzitter van de Leidse studentenvereniging Minerva, student Rechten en Internationale Betrekkingen en liefhebber van muziek.

Minerva

Direct nadat Lucia Aerden voor haar studie naar Leiden was verhuisd, werd ze lid bij Minerva. In de uitzending vertelde ze over de geschiedenis van de vereniging en hoe tradities er aan bij kunnen dragen dat iedereen zich in zijn/haar studententijd zoveel mogelijk kan ontwikkelen. Na een aantal jaren actief lidmaatschap werd ze vorig jaar gevraagd om voorzitter te worden en die kans heeft ze aangegrepen. Vanuit haar voorzittersfunctie is ze nu zowel nauw betrokken bij het verenigingsleven als bij alle activiteiten in de stad, waarvoor ze samenwerkt met de gemeente en de universiteit.

3 October

Lucia en haar opvolger Ivo in de studio

Als voorzitter van Minerva is Lucia Aerden dit jaar bijvoorbeeld lid van de 3 October Vereeniging, waarover ze tijdens de uitzending enthousiast vertelde. Die plek in de vereniging stamt uit de tijd dat 3 October bijna niet meer werd gevierd en Minerva besloot om dan maar zelf haring en witte brood uit te delen. Sindsdien is Minerva nauw betrokken bij de organisatie van 3 October, wat volgens Lucia een mooie kans is om studenten ook deel te maken van de Leidse tradities. Naast 3 October, is Minerva ook betrokken bij de Slag om Leiden en ontvingen ze afgelopen Koningsdag de Oranjevereniging in hun pand op de Breestraat.

Muziek

Lucia Aerden, die samen met haar opvolger Ivo in de studio was, besteedt haar vrije graag aan het maken van muziek. Als zangeres was ze betrokken bij een Leidse Big Band en wanneer ze vanaf september weer meer tijd heeft, gaat ze ook weer zingen in het Jazz-ensemble “ViervoorhalfJazz”. In de uitzending lieten we een van haar zelfgeschreven nummers horen, dat ze recent heeft gezongen en opgenomen.
Al haar activiteiten in de stad en haar passie voor muziek zorgen er afgelopen maart voor dat ze gevraagd werd voor de studentenjury van de Leiden Jazz Award 2017, een aanbod waar ze maar wat graag gebruik van maakte, vertelde ze in de uitzending.

IJsbrand Terpstra in gesprek met Lucia Aerden in de Week van Leiden.

Eerder in de Week van Leiden:
Event manager Trudy Kwik (23 april)
Architect Ronald Knappers (16 april 2017)

 

Advertentie

Interview Leiden De week van Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×