CDA Leiden kiest lijsttrekker uit drie kandidaten

Joost Bleijie, Patrick Meijer en Roeland Storm zijn in de race voor het lijsttrekkerschap van het CDA Leiden. Bleijie en Storm zitten allebei in de Leidse gemeenteraad voor hun partij, Meijer was in de vorige raadsperiode fractievoorzitter maar stelde zich in de aanloop naar de verkiezing van 2014 niet meer herkiesbaar.

Het is voor het eerst dat de Leidse CDA-leden hun lijsttrekker mogen kiezen. Tot nog toe droeg het bestuur iemand voor die door de ledenvergadering werd bekrachtigd. De drie kandidaten zijn na een gesprek door een selectiecommissie voorgedragen als kandidaat-lijsttrekker. Afdelingsvoorzitter Bart van Horck: “Dat we drie kandidaat-lijsttrekkers hebben, bewijst hoeveel kwaliteit er in onze Leidse afdeling bestaat. Als vereniging zijn we daar trots op.”

Kandidaten

De kandidaten hebben elk zo hun speerpunten voor Leiden. Roeland Storm benadrukt dat hij veel aandacht wil voor een veilig Leiden: “Met groen voor de kinderen om te kunnen spelen en waarbij iedereen de zorg krijgt die nodig is”.

 

 

Patrick Meijer vindt dat verenigingen en vrijwilligers meer ruimte en waardering van de politiek moeten krijgen. “Daar wil ik me als lijsttrekker sterk voor maken”, aldus Meijer die momenteel voorzitter is van de Stichting Present Leiden.

 

 

Joost Bleijie geeft aan als geboren en getogen Leidenaar veel aan de stad te danken te hebben: “Ik wil mij dan ook graag inzetten voor onze prachtige stad zodat mijn kinderen er met net zo veel plezier als ik kunnen opgroeien, studeren en er zowel nu als later ook kunnen wonen”.
Campagne

Op woensdagavond 31 mei is er een politiek café waarbij de drie kandidaten de gelegenheid hebben zich te presenteren aan de leden van het CDA Leiden. Die avond kunnen kandidaten ook met de zaal in debat. Op woensdagavond 21 juni volgt een slotdebat tussen de drie kandidaten. Op die avond kunnen leden hun stem uitbrengen en zal de nieuwe lijsttrekker van CDA Leiden bekend worden gemaakt.

Voor afdelingsvoorzitter Van Horck is met de presentatie van de kandidaten de campagne ook echt gestart: “Het is nu aan hen om de steun van de leden op te zoeken. Vanaf nu mag er volop campagne gevoerd worden. Ik reken op een spannende en mooie inhoudelijke campagne. Uiteindelijk zullen de leden de nieuwe lijsttrekker kiezen”.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×