In de afgelopen jaren werden er in het Huigpark vaker grote evenementen gehouden zoals het Glibberbal dat inmiddels ter ziele is. (Archieffoto: Emile van Aelst).

Wijkvereniging ontzet over 3 oktoberactiviteiten in Huigpark

Dat de gemeente Leiden overweegt om toestemming te geven aan de 3 October Vereeniging om een aantal evenementen die dit jaar niet op de Garenmarkt kunnen plaatsvinden te verplaatsen naar het Huigpark wekt niet alleen de verbazing van wijkvereniging Noordvest-Molenbuurt.  De vereniging is ronduit verbijsterd dat Burgemeester en wethouders 3-oktoberactiviteiten in het Huigpark willen houden zonder overleg met de buurt.

Het bestuur van de wijkvereniging is in overleg met het college over voorwaarden voor informatie-uitwisseling en tekent daarvoor op 8 mei een convenant. “Ondanks afspraken over informatie-uitwisseling moet de wijkvereniging nu deze plannen voor de buurt uit de media vernemen”, zo meldt de wijkvereniging op haar website.

“Sleutelstad.nl publiceerde 21 april een interview met wethouder Strijk waarin hij bekend maakte dat enkele evenementen die voorheen op de Garenmarkt plaatsvonden, door de bouw van de ondergrondse parkeergarage op die locatie naar het Huigpark worden verplaatst. Dan gaat het om het minikoraal en de pleintaptoe. Daarin sprak de wethouder duidelijk voor zijn beurt, omdat de wijkvereniging en de buurt nog niet waren ingelicht en ook de 3-oktobervereniging nog geen officiële aanvraag voor die activiteiten had ingediend”.

Contactpersoon

Dit voorjaar heeft de wijkvereniging op verzoek van de gemeente een contactpersoon evenementen voor het Huigpark aangewezen, maar ook deze contactpersoon is niet over de plannen ingelicht. De wijkvereniging heeft nu in een brief aan het college geschreven dat het Huigpark voor dit soort activiteiten geen geschikte locatie is. Daarin schaart het bestuur van Noordvest-Molenbuurt zich achter de reactie van Stichting Vrienden van het Singelpark. Het Huigpark is een onderdeel van het Singelpark rond de binnenstad.

Vorig jaar heeft de gemeente het beheer van het Huigpark uit handen gegeven aan de Stichting Vrienden van het Singelpark. Er worden daar met veel vrijwilligers verschillende onderhouds- en verfraaingswerkzaamheden aan het park uitgevoerd. Vorige maand presenteerde Strijk’s collega Dirkse er de beeldkenmerken om van alle onderdelen van het Singelpark een geheel te maken. “Dat staat in schril contrast met de tribunes voor 4.000 kinderen en bierplatforms voor twee feestavonden voor de 3-oktoberactiviteiten”.

Convenant

Het bestuur van wijkvereniging Noordvest-Molenbuurt kan het niet plaatsen dat een kwetsbaar park dat rondom Oud en Nieuw nog werd benoemd tot vuurwerkvrije zone, nu kennelijk wel geschikt wordt bevonden voor grootschalige activiteiten als de 3-oktoberviering. De wijkvereniging stelt nog steeds niet officieel benaderd te zijn over de activiteiten in het Huigpark en hoopt dat het informatie-convenant, dat maandag 8 mei met wethouder Marleen Damen wordt getekend, daarin verandering zal brengen.

Advertentie

Leiden Politiek huigpark_ontzet


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×