Marc Witteman is sinds december 2014 burgemeester van Stichtse Vecht. Vandaag schreef hij aan 'zijn' inwoners dat hij ongeneeslijk ziek is.

Oud-wethouder Witteman heeft longkanker

Burgemeester Marc Witteman van de gemeente Stichtse Vecht heeft longkanker. De Leidse oud-wethouder heeft dat vandaag zelf bekend gemaakt in een open brief aan de inwoners van de gemeente waar hij ruim twee jaar geleden aantrad.

“Lieve mensen, het liefst was ik jullie allemaal persoonlijk komen vertellen wat me is overkomen. Maar het leed is te groot en de tijd die me nog rest is waarschijnlijk te kort om dat bij iedereen te doen. Daarom val ik maar met de deur in huis. Na een korte periode van onderzoek heb ik vorige week het bericht gekregen dat ik longkanker heb”, schrijft Witteman.

De ontwikkeling van de ziekte is in een fase waarbij genezing niet meer mogelijk is. “Hoe het verloop precies zal zijn, zal nader onderzoek nog moeten uitwijzen. Het is moeilijk, maar samen met mijn gezin, familie en vrienden heb ik me vast voorgenomen om niet bij de pakken neer te gaan zitten. We gaan zoveel mogelijk genieten van de tijd die nog over is”.

Witteman wil in goed overleg met de gemeenteraad en de leden van het college van B&W bezien in hoeverre hij nog een tijdje een positieve en volwaardige bijdrage kan blijven leveren als burgemeester van Stichtse Vecht.

Marc Witteman sluit af met de wens dat hij de komende tijd met de mensen om hem heen kan blijven lachen. “Waar we dat in het verleden ook deden”.

Tegelijk hoop ik ook dat u mij nog steeds kritisch wilt benaderen waar dat in het verleden ook soms nodig was.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×