(Foto: Erfgoed Leiden en Omstreken).

Nieuw beeldmateriaal gevonden bevrijding Leiden

Erfgoed Leiden en Omstreken heeft een nieuw boek in het archief binnengekregen. Het plakboek bevat nieuwe beelden van de bevrijding van Leiden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er staan foto’s en handtekeningen van Canadezen in het document die mee hebben geholpen aan de bevrijding.

In het plakboek staan ook verzetskranten, spotkaarten een blad met voorbeeld stempels voor vervalsingen en een wikkel van smeerkaas van het Zweedse Rode Kruis. Ook heeft Erfgoed Leiden en Omstreken een film in haar collectie ontdekt die de binnenkomst van de Canadezen en hoe zij leefden in hun kampement in Oegstgeest in beeld brengt.

Van het zestal handtekeningen dat is gevonden zijn er vier duidelijk leesbaar. De handtekeningen behoren tot Roy Morrel, Vic Molisky, John Ritchie en E. Markgraaf. Er wordt nog uitgezocht wie de andere mensen waren, maar omdat de genoemde namen relatief vaak voorkomen in Canada is het nog niet bekend wanneer deze mensen uit de anonimiteit worden gehaald.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×