(Foto: Chris de Waard).

Programma Bevrijdingsdag in Leiden

Leiden viert Bevrijdingsdag uitgebreid met verschillende activiteiten, festivals en markten door de hele stad.

Suzette Nesselaar nam met Nelly Brands het gezamenlijke bedrijdingsdag-programma door van de Doezastraat en de Herenstraat.

HerenDoeza Bevrijdingsbraderie

Ondernemers van de Heren- en Doezastraat organiseren dit jaar weer de Bevrijdingsbraderie. In beide straten komt een groot podium waar verschillende artikelen worden gepresenteerd en verkocht. Ook zal rond het middaguur op het podium in de Doezastraat het bevrijdingsvuur aankomen, dat door wethouder Paul Dirkse wordt ontstoken. Verder is er een kindervrijmarkt, een springkussen en een streekmarkt. Dit jaar krijgen bezoekers voor het eerst de mogelijkheid om ook vintage-producten te kopen op de nieuwe vintagemarkt. De braderie duurt van 09.00 uur tot 17.00 uur.

Libertytour 2017

Ook dit jaar zal de Libertytour weer door Leiden trekken waarin atleten in de nacht van 4 op 5 mei een afstand van 135 kilometer afleggen. Over de route Irene Brigade wordt het bevrijdingsvuur van Hotel de Wereld in Wageningen naar het Bevrijdingsfestival in Den Haag gebracht. Op 5 mei om 12.00 uur zal het vuur ook langskomen in Leiden bij de Barrera op Rapenburg 56.

De Luifelbaan bevrijdingsmarkt

Op de Luifelbaan is van 10.00 uur tot 17.00 uur een bevrijdingsmarkt met honderd kramen en 65 winkels. Bij de markt is ook aan kinderen gedacht, die zich kunnen vermaken op bungeetrampolines en met allerlei andere activiteiten.

Bevrijding op het plein

De Collectie, Café de Uyl van Hoogland en Bar Lokaal organiseren samen een cultureel festival om de bevrijding te vieren. Bevrijding op het plein vindt van 11.00 uur tot 23.30 uur plaats bij het Hooglandse Kerkplein. Verschillende artiesten treden op met onder andere Kees van Hondt, Klapstuk Soundsystem en Local 6. Ook staan er foodtrucks  met allerlei hapjes en versnaperingen. Tijdens het festival wordt voor het eerst gebruik gemaakt van Groen Glas. Deze eco-glazen zijn van hard plastic kunnen ze worden hergebruikt terwijl ze anders worden weggegooid.

Grill

Barbecuefestival Grill staat komende vrijdag in het Rembrandtpark vanaf 16.00 uur tot 23.00 uur. De toegang is gratis en het festival duurt tot en met zondag 7 mei. De keuze uit eten bestaat uit Grill, Friet en zoetigheden.

Showroom en bevrijdingstent

In de Showroom en de Bevrijdingstent in de Rooseveltstraat is er met Bevrijdingsdag een restantenverkoop georganiseerd door Griffoen Precious Presents. De diversiteit van de producten is groot, variërend van kinderartikelen, fotolijsten tot bureauartikelen. De showroomverkoop duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur.

 

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×