Voorbeschouwing topsportweekend 6 en 7 mei

Leiden kent veel topsporten en topsporters. Wie doen er mee om nationale en internationale titels? Welke andere interessante wedstrijden staan er op het menu? Topsportcoördinator Tjeerd Scheffer blikt iedere vrijdag vooruit op het weekendprogramma van de Leidse topsporten.

Tjeerd Scheffer blikt in SPORT071, het sportprogramma van Sleutelstad FM, vooruit op het komende topsportweekend. Deze week: rugby (DIOK),  schaken (LSG IntelliMagic), basketbal (Zorg en Zekerheid Leiden Basketball), tafeltennis (Scylla) en American Football (Lightning Leiden).

Slaagt Zorg en Zekerheid Leiden er dinsdag (19:00 uur, in verband met de live-uitzending van Ziggo Sport) in om het matige seizoen nog een beetje glans te geven? Na de laatste twee optredens tegen Landstede Zwolle, die beide werden verloren, zullen de fans er een hard hoofd in hebben. Maar sport is gelukkig onvoorspelbaar en daar moeten de diehards van ZZ zich dan maar aan vastklampen. Wint ZZ dan zal de serie ook in de volgende week worden doorgetrokken. Zo niet dan zou het zaterdag wel eens afgelopen kunnen zijn na wedstrijd vijf in Zwolle (19:30 uur). Vast staat dat er door veel spelers een heel stuk beter gespeeld zal moeten worden dan afgelopen woensdag en zeker zondag.

De mannen van Scylla verdienden zondag op spectaculaire wijze een derde wedstrijd in de halve finales van de playoffs tegen landskampioen Taverzo. Die wedstrijd wordt zaterdag (aanvang 17:00 uur) gespeeld in Zoetermeer. Als met name Kazeem Nasiru zijn bloedvorm kan doortrekken, kan dit een zeer interessante wedstrijd worden.

DIOK speelt zaterdag aan de Smaragdlaan (15:00 uur) de laatste reguliere wedstrijd van het seizoen. Tegenstander Waterland heeft nog een piepklein kansje om de Leidse rugbyers uit de finale van de National Plate te houden. Normaal gesproken gaat dat niet gebeuren en speelt DIOK later de finale tegen Dukes uit Den Bosch.

De schakers van LSG IntelliMagic hebben nog een kleine kans op de landstitel. Dan moet er echter dik worden gewonnen van Charlois Europoort en moet Kennemer Combinatie ruim verliezen van Groninger Combinatie. De Leidse ploeg staat namelijk wedstrijdpunten en vier bordpunten achter. Aardig detail is dat zaterdag alle partijen in de laatste ronde van de Meesterklasse gezamenlijk in Bunschoten worden gespeeld.

Lightning Leiden sluit zondag het weekeinde af. De Leidse American Footballploeg ontvangt dan om 14:00 uur de ongeslagen en ijzersterke koploper Amsterdam Crusaders.

 

Het volledige programma is iedere week te vinden op de website van Topsport Leiden.

Advertentie

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×