Terugblik topsportweekend 6 en 7 mei

Leiden kent veel topsporten en topsporters. Wie doen er mee om nationale en internationale titels? Wie heeft het goed gedaan en wie wat minder? Topsportcoördinator Tjeerd Scheffer blikt iedere week terug op het weekendprogramma van de Leidse topsporten.

Tjeerd Scheffer blikt in SPORT071, het sportprogramma van Sleutelstad FM, terug op het afgelopen topsportweekend. Deze week:  rugby (DIOK), basketbal (ZZ Leiden) en schaken (LSG IntelliMagic), tafeltennis (Scylla), American Football (Lightning Leiden) en roeien (Nicole Beukers).

De mannen van Scylla hebben het niet kunnen redden in de derde halve finale tegen landskampioen Enjoy & Deploy Taverzo. Na de stunt van vorige week in Zoetermeer, toen verrassend werd gewonnen met 1-3 en een derde duel daardoor noodzakelijk werd, kwam op dezelfde locatie dezelfde stand op het scorebord, nu echter in het voordeel van de titelverdediger. Cruciaal voor Scylla, dat een mooi seizoen afsloot, waren de krappe nederlagen van kopman Kazeem Nasiru (foto Wim de Leeuw), tweemaal in vijf games.

Zoals verwacht hebben de rugbyers van DIOK de finale van de National Plate bereikt. De kans dat dit niet zou gebeuren was miniem, maar de Leidse ploeg wilde in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen iets moois laten zien. En dat lukte. Tegenstander Waterland werd met 45-0 verslagen in een ware rugbyshow. Over twee weken (zaterdag 20 mei om 13:00 uur) speelt DIOK die finale op het nationale rugbycentrum in Amsterdam tegen Dukes uit Den Bosch. Op de foto Frank Nijenhuis (foto Els Barnas)

Zoals ook verwacht zijn de schakers van LSG IntelliMagic als tweede geëindigd in de Meesterklasse. In de laatste ronde, die door alle teams gezamenlijk in Bunschoten werd gespeeld, werd met 4.5-5.5 verloren van Charlois Europoort. Dat maakte overigens niet veel uit, want om het kleine titelkansje te kunnen verzilveren had Kennemer Combinatie moeten verliezen van Groningen en dat gebeurde niet.

Zorg en Zekerheid Leiden heeft zaterdag in Zwolle de kans laten liggen om op voorsprong te komen in de halve finales van de play-offs. De Leidse basketballers verloren het vijfde van maximaal zeven duels na verlenging met 84-78. Dinsdag is in Leiden wedstrijd zes. ZZ Leiden moest roofbouw plegen op een paar spelers (Jansen 44, Draper 45 en Voorn bijna 40 minuten) en dat bleek in de verlenging fataal. Eerder in de week werd de stand gelijkgetrokken op 2-2 door een knappe thuiszege: 76-67. Leigh Enobakhare kreeg rood (foto Richard Koolen)

De American footballers van Lightning Leiden waren kansloos in de thuiswedstrijd tegen Amsterdam Crusaders, op afstand de sterkste ploeg van Nederland. Aan de Montgomerystraat werd het 14-85.

Uitgebreide verslagen zijn te lezen op de website van Topsport Leiden.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×