(Foto: PR).

Zaterdag weer plantenmarkt in Leidse Hortus botanicus

Zaterdag 13 mei is het in de Leidse Hortus botanicus weer tijd voor de jaarlijkse plantenmarkt in de tuin. Dit keer met meer dan 30 kramen. Voor de liefhebbers zijn er bijzondere planten te koop, vleesetende planten, bijzondere hosta’s of varens. Ook is er voor het eerst een randprogramma met onder andere het bijenlab, een blauwdruk maken of stempels snijden en medewerkers van Kwekerij de Werkplaats geven een zaai-demonstratie. Voor kinderen is er een vleesetende planten knutselhoek.

Ieder jaar is de plantenmarkt een feest voor bezoekers en liefhebbers van bijzondere gewassen. Bezoekers kunnen bovendien genieten van een scala aan workshops, lezingen en demonstraties. Tuinchef Theo Houthof geeft een cursus rozen snoeien, Kaschef Rogier van Vugt houdt een plantenspreekuur.

De plantenmarkt duurt van 10.00 uur ’s ochtends tot 17.00 uur ’s middags en bezoekers betalen alleen de normale entreeprijs van de Hortus. De workshops herbarium maken, botanische stempels snijden en ‘maak uw eigen blauwdruk’ kosten geld. Alle overige activiteiten zijn gratis in combinatie met een bezoek aan de Hortus.

Alle informatie staat op www.hortusleiden.nl.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×