Tjeerd Scheffer in de Week van Leiden

Voor de een-na-laatste keer ontvangt IJsbrand Terpstra deze week een Leidenaar in de Week van Leiden: een uur waarin de gast centraal staat en het gaat over beroep, vrije tijd en natuurlijk over (de activiteiten in) de stad. Deze week was Tjeerd Scheffer te gast, organisator van de Leiden Marathon, Topsportcoördinator in Leiden en voorzitter van de Stichting Rembrandt.

Leiden Marathon

Archieffoto Leiden Marathon

Met nog een krappe week te gaan, zat Tjeerd Scheffer ontspannen in de studio. Sinds jaren was het hem gelukt om er in het weekend voor de Leiden Marathon even tussenuit te gaan om te ontspannen, een goed teken. Het aantal aanmelding voor de 27e Marathon ligt echter op hetzelfde niveau als vorig jaar (rond de 13.000), ondanks dat er is geprobeerd om meer deelnemers te trekken, zo vertelde Scheffer in de studio. Daarom start er deze week een onderzoek om te kijken waarom mensen uit de rest van het land zich niet inschrijven, om op die manier te kijken wat er volgend jaar gedaan kan worden. Maar eerst aankomend weekend de Leidse Marathon, die Scheffer samen met ruim duizend vrijwilligers weer in goede banen gaat leiden.

Topsportcoördinator
Zeven jaar geleden ruilde Scheffer zijn PvdA-raadslidmaatschap in voor de functie van Topsportcoördinator, waarin hij topsportclubs in Leiden ondersteunt. Hij zorgt er vooral voor dat topsporters zich niet druk hoeven te maken over de randvoorwaarden, zodat ze zich volledig kunnen richten op hun sport. Zo hielp hij bij het opzetten van business clubs, zocht hij mee naar goede medici en vond hij een keer een bijbaan voor één van de sporters. Alles om de sporters te ontzorgen. In september wordt Top Sport Leiden geëvalueerd, maar daarover maakt Scheffer zich niet heel druk. De mensen waarmee hij werkt zijn enthousiast en met Leiden als vierde Topsportgemeente van Nederland, valt er weinig te klagen.

Stichting Rembrandt
Naast sport, houdt Scheffer zich ook met allerlei andere dingen bezig in de stad. Een van die dingen is de Stichting Rembrandt, waar hij zich als voorzitter inzet voor het op de kaart zetten van Leiden als Rembrandtstad. De schilder werd hier in de zeventiende eeuw immers geboren en woonde 26 jaar in de stad. Naast de jaarlijkse kranslegging op 15 juli, moet de stad vooral bekend worden met de Rembrandt Experience. Dat moet een interactieve en multimediale trekpleister worden waar jaarlijks 200.000 bezoekers naartoe komen. Als de financiering rond is, moet de Experience in 2019 (Rembrandtjaar) geopend worden, vertelde Scheffer enthousiast in de uitzending.

IJsbrand Terpstra in gesprek met Tjeerd Scheffer in de Week van Leiden.

Eerder in de Week van Leiden:
Schrijver Jeroen Windmeijer (7 mei)
Voorzitter van Minerva Lucia Aerden (30 april)
Event manager Trudy Kwik (23 april)
Architect Ronald Knappers (16 april 2017)

Advertentie

Interview Leiden Sport De week van Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×