Rumor di Mare zingt vrijdagavond bij Molen de Valk. (Foto's: PR).

Viswijven en zeemannen zingen bij Museumnacht Leiden

Het Leids Viswijvenkoor en het Leids Zeemanskoor Rumor di Mare zingen tijdens de museumnacht bij molen De Valk in Leiden meerstemmig over zeemanssmart, heimwee en verlangen naar verloren liefdes.

De Leidse museumnacht wordt aanstaande vrijdag gehouden. De Viswijven en Rumor di Mare zingen van 20.00 uur tot 23.00 uur beurtelings bij de molen De Valk. Daar brengen zij niet alleen de traditionele shanties, maar ook liederen van de zee en over de zeemansvrouw die vergeefs wacht op de thuiskomst van haar man.

Ook het Leids Viswijvenkoor komt vrijdagavond in actie tijdens de Museumnacht Leiden.

De beide Leidse koren onderscheiden zich door een uitgebreid en eigenzinnig repertoire.  De leden komen uit de gehele Leidse regio. Tijdens optredens in binnen- en buitenland vertolken de koren als geen ander de sfeer van de traditionele shanties en zeemansliederen, maar ook roeiliederen vanuit de hele wereld.

Onder begeleiding van diverse muzikanten, wordt met een aanstekelijk enthousiasme een internationaal repertoire van bekende en vooral ook minder bekende liederen ten gehore gebracht. Niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Frans, Engels, (plat)Duits, Russisch, Pools en andere talen. Soms zijn de liederen ruig en opzwepend, net zoals de zee kan zijn. Dan weer ingetogen, bij sfeervolle luisternummers.

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×