Voorbeschouwing topsportweekend 20 en 21 mei

Leiden kent veel topsporten en topsporters. Wie doen er mee om nationale en internationale titels? Welke andere interessante wedstrijden staan er op het menu? Topsportcoördinator Tjeerd Scheffer blikt iedere vrijdag vooruit op het weekendprogramma van de Leidse topsporten.


Tjeerd Scheffer blikt in SPORT071, het sportprogramma van Sleutelstad FM, vooruit op het komende topsportweekend. Deze week: rugby (DIOK), American Football (Lightning Leiden), hardlopen (Leiden Marathon).

DIOK speelt zaterdagmiddag in Amsterdam de finale in van de Nationale Plate. Dat is dan wel de finale van de degradatiepoule, maar toch een eervolle troostprijs die de Leidse rugbyers graag willen pakken. Tegenstander is The Dukes, de eeuwige rivaal uit Den Bosch.

Lightning Leiden viert zaterdagavond een feestje ter ere van het 20-jarig bestaan. De American Footballers spelen daarom niet op zondagmiddag, maar op zaterdagavond hun wedstrijd aan de Montgomerystraat. Ze nemen het op tegen de Groningen Giants. Leiden zal er alles aan doen om deze wedstrijd te winnen en zo zelf op de derde plaats te blijven staan. Een ongekend succes voor de Leidse American Footballers, die zelfs een goede kans maken op het behalen van de play-offs.

Zaterdag en zondag worden ook de verschillende afstanden van de Leiden Marathon gelopen. Zaterdagavond staat in het teken van de vijf kilometer lange nightrun. Het eliteveld komt op zondag in actie. Op de tien kilometer en hele marathon worden zelfs parcoursrecords verwacht.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×