Museum De Lakenhal in de steigers. (Foto: Hielco Kuipers).

Rustige Dag van de Bouw in Leiden

Tijdens de jaarlijkse Dag van de de Bouw zijn er zaterdag door heel Nederland verschillende bouwprojecten te bezoeken. In Leiden openen twee bouwplaatsen de deuren: Museum de Lakenhal en de tunnel onder de Kanaalweg. Vorig jaar waren dat er nog zes, toen was onder meer de aanleg van de Lammermarktgarage te bezichtigen. Dit jaar zijn veel projecten net afgerond of nog in de beginfase, waardoor Leiden een rustige Dag van de Bouw tegemoet gaat.

Museum de Lakenhal stelt zaterdag het voorplein open. Bezoekers krijgen daar een kijkje achter de schermen van de uitbreiding en restauratie van het museum, dat door de verbouwing twee jaar gesloten zal zijn. Het voorhof is open van 10.00 tot 16.00 uur en de hele dag zijn er medewerkers van het museum aanwezig om de plannen toe te lichten.

Ook de aanleg van de spooronderdoorgang op de Kanaalweg is te bezoeken. De werkzaamheden zijn een jaar geleden begonnen en naar verwachting wordt de tunnel over een paar maanden opgeleverd. De nieuwe onderdoorgang vervangt de gelijkvloerse kruising met het spoor en moet voor een veiligere en betere doorstroom van het verkeer zorgen. Bezoekers kunnen zich van 10.00 tot 16.00 uur melden bij de gele bouwkeet. Werknemers van aannemer Max Bögl zijn de hele dag aanwezig om de vorderingen van de bouw te laten zien.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×