De voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de ondergrondse garage op de Garenmarkt zijn in volle gang. Graven in de bodem mag echter nog even niet. (Foto's: Chris de Waard).

Archeologisch onderzoek Garenmarkt uitgesteld voor asbestonderzoek

Als onderdeel van de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de parkeergarage zou gisteren archeologisch onderzoek starten op de Garenmarkt. Dat is uitgesteld omdat er eerst een ander onderzoek wordt gedaan. Naar asbest.

“Niet omdat er asbest is ontdekt,” zo laat een woordvoerder van de gemeente Leiden weten, “maar omdat door nieuwe regelgeving zulk onderzoek verplicht is gesteld, voordat je in de bodem op zoek mag naar eventuele archeologische vondsten”. Dat asbestonderzoek is inmiddels gedaan, het wachten is nu op de resultaten. Als er geen asbest wordt aangetroffen, kunnen de archeologen waarschijnlijk over twee weken alsnog aan de slag.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×