Kandidaatlijsttrekkers D66 Leiden nog een dag in spanning

De vier kandidaten die in de race zijn voor het lijsttrekkerschap van D66 Leiden moeten nog een dagje op hun nagels bijten. Tot woensdagmiddag 12.00 uur kunnen de circa 750 Leidse leden van de partij digitaal hun stem uitbrengen op fractievoorzitter Jeffrey van Haaster, wethouder Paul Dirkse of de raadsleden Lodi van Brussel en Timo Gubbens. Gisteravond gingen de kandidaten onder leiding van Ton Monasso met elkaar in debat in het bovenzaaltje van restaurant Entrekoos aan de Steenstraat.

Van de vier kandidaten hebben er twee interesse om wethouder te worden. Van Haaster en Dirkse. Voor Gubbens van Van Brussel geldt dat ze jonge kinderen hebben en daarom zo’n functie niet ambiëren. Inhoudelijk zijn er geen enorme verschillen te ontdekken tussen de kandidaten.

Van Haaster heeft de langste staat van dienst en claimt daardoor de meeste ervaring mee te brengen. Dirkse is dol op de stad en dol op D66 en wil dat met verve uitdragen, Van Brussel wil een socialer gezicht voor de partij. Meer aandacht voor de zachte kant. Gubbens laat zich naar eigen zeggen vooral inspireren door idealen. Een betere wereld wil hij. Eentje waar het koraal niet meer voor zin ogen afsterft, zoals hij tijdens een aantal vakanties zag gebeuren toen hij op dezelfde plekken terugkeerde om te duiken.

Welke post D66 Leiden zou moeten claimen als er na de verkiezingen op 21 maart 2018 weer deelgenomen kan worden aan een coalitie? Dirkse ziet wel iets in een portefeuille op het gebied van het sociaal domein. “Ik zie op dat gebied nu best veel dingen gebeuren die ik anders zou willen doen. Meer vanuit de kracht van mensen.” Als Dirkse niet opnieuw wethouder kan worden, neemt hij zonder morren plaats in de gemeenteraad, zo laat hij weten.

Het debat terugkijken kan via de Facebook-pagina van het Sleutelstad-programma Rondom de Raad die het live uitzond.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×