Naast het videobeelden maakte Sleutelstad-fotograaf Emile van Aelst een zeer uitgebreid fotoverslag van de Leiden Marathon.

Sleutelstad brengt Leiden Marathon in beeld

Zaterdagavond en de hele zondag zijn teams van Sleutelstad in touw geweest om een uitgebreid beeldverslag te maken van de 27e editie van de Leiden Marathon die afgelopen weekeinde werd gehouden in Leiden en de regio.

Als mediapartner van de Leiden Marathon waren we overal bij en legden we bijzonder momenten vast. Bij de start, onderweg en natuurlijk bij de finish aan de Vismarkt.

Zo’n 12.000 lopers deden dit weekend mee op de verschillende afstanden. Zaterdagavond werd door een verlicht Leiden de 5 kilometer gelopen. Op zondag stonden de hele en de halve marathon, de Kidsrun en de 10 kilometer op het programma. De hele marathon en de 10 kilometer kende het sterkste deelnemersveld. Bij de vrouwen werd zelfs een nieuw parcoursrecord gelopen: Jemila Wortesa Shure eindigde in 02:37:32.

Bij de mannen op de 10 kilometer werd op het laatste moment nog Nederlands Kampioen op de 10.000 meter baan en hele marathon Khalid Choukoud toegevoegd, hij werd uiteindelijk 9e. De verrassende winnaar was de Italiaan Ahmed El Mazoury. Alle uitslagen zijn terug te vinden op de website van Leiden Marathon.

Leiden Regio Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×